3. května 2017 • 21:00

Ajax je blízko finále Evropské ligy! Doma smázl Lyon 4:1

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Ajaxu Amsterodam v úvodním semifinále Evropské ligy doma porazili Lyon 4:1 a mají na dosah první pohárové finále od roku 1996. Tehdy v Lize mistrů podlehli na penalty Juventusu Turín. Český záložník Václav Černý opět chyběl v nominaci nizozemského týmu.



Odveta v Lyonu se odehraje příští týden ve čtvrtek. Druhé semifinále EL mezi Celtou Vigo a Manchesterem United je na programu tento čtvrtek.

Ajax k sedmé domácí pohárové výhře za sebou nakročil už v prvním poločase. Ve 25. minutě otevřel skóre Traoré, který hlavou lehce tečoval Ziyechův přímý kop. Traoré už za devět minut další hlavičkou vyslal do úniku Dolberga a ten propálil brankáře Lopese.

Krátce po pauze Younes zužitkoval Ziyechovu přihrávku za obranu. Olympique v 66. minutě zápas zdramatizoval díky přesné ráně Valbueny. Už za pět minut však domácí opět rozebrali obranu Lyonu a rychlou akci zakončil druhou trefou Traoré. Třetí asistenci si připsal Ziyech.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud