24. května 2017 • 04:30

United můžou ve finále pomoci Zlínu. Jde jim o peníze či Griezmanna

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Fotbalisté Manchesteru United v případě triumfu v Evropské lize pomohou ZlínuFotbalisté Manchesteru United v případě triumfu v Evropské lize pomohou ZlínuFOTO: Koláž iSport.cz

    Již dnes usednou fotbalisté, vedení i fanoušci Zlína k televizi a budou fandit Manchesteru United. Pokud totiž „rudí ďáblové“ uspějí ve finále Evropské ligy proti Ajaxu, Ševcům výrazně pomohou. Ti by šli v příští sezoně rovnou do skupiny prestižní evropské soutěže. Pozitivem je, že svěřenci Josého Mourinha mají o motivaci postaráno. Pryč jsou časy, kdy anglické týmy Evropskou ligou pohrdaly. Proč chtějí United dnes od 20:45 ve Stockholmu za každou cenu uspět a tím pomoci i Zlínu?

  • Liga mistrů

    Tohle je samozřejmě zásadní motivace, na kterou jsou navázané i ty další. Pokud Manchester United vyhraje finále Evropské ligy, zahraje si v příští sezoně Ligu mistrů. Přes Premier League se do ní totiž dostat nedokázal, skončil šestý.

    Proto José Mourinho odepsal závěr anglické ligy, šetřil opory a nasazoval mladíky. Proto se tentokrát upíná k soutěži, kterou dříve ignoroval. Je jasné, že chce hrát největší zápasy v Lize mistrů. Tam United historicky patří.

    Marouane Fellaini dal první gól United proti Celtě VigoFoto Reuters

  • Peníze

    Nemusíme zdůrazňovat, že Liga mistrů je také pořádný byznys. Manchester United samozřejmě není v pozici, kdy by byl na postupu finančně závislý, přesto by mohl přijít o hodně. Nejen o peníze od UEFA.

    United totiž mají na účast v Lize mistrů navázané také sponzory, včetně toho hlavního. Pokud by nepostoupili do hlavní fáze Champions League, Adidas jim za příští sezonu vyplatí o třetinu méně, než je dojednáno. United by tím přišli o 21 milionů liber.

    Trenér United José Mourinho během zápasu s Crystal PalaceFoto Reuters

  • Antoine Griezmann

    Není pochyb o tom, že United mají velký zájem o útočníka Atlétika Madrid Antoine Griezmanna. Ten teď poprvé promluvil o tom, jak velkou šanci mají. „Na stupnici od 1 do 10 bych řekl šest,“ usmál se Francouz.

    Šance 60% určitě není malá. Spekuluje se ovšem o tom, že Griezmann právě čeká na to, zda si United zajistí účast v Lize mistrů. Z Atlétika nepotřebuje utíkat za každou cenu a nechce strávit rok bez nejlepší evropské soutěže.

    TOP 5 gólů od Griezmanna v sezoně: Krásné parády levačkou
    Video se připravuje ...

  • Evropský trůn

    Pro Manchester United je triumf v Evropské lize také otázkou prestiže. Od konce Sira Alexe Fergusona totiž tápe na všech frontách, oslavit mohl jen jednu výhru v FA Cupu, League Cupu a Community Shield. To je málo.

    Na evropskou trofej pak čekají United dokonce od roku 2008, kdy vyhráli Ligu mistrů. Triumf v Evropské lize by se tomu samozřejmě nemohl vyrovnat, přece jen by ale United připomněli, že dokážou vyhrávat i na evropské scéně.

    Hráči Manchesteru United slaví branku do sítě Celty Vigo v úvodním semifinále Evropské ligyFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud