24. května 2017 • 22:49

Zlín slaví! United mu pomohli do Evropské ligy, dostane 70 milionů

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takhle si to malovali. Nejdříve vyhrát český pohár a pak sledovat triumf Manchesteru United ve finále Evropské ligy. Stalo se. Svěřenci Josého Mourinha porazili Ajax 2:0 a slavit tak mohou i fotbalisté Zlína. V příští sezoně si totiž zahrají v hlavní fázi Evropské ligy. Těšit se tak mohou na prestižní souboje a výraznou finanční injekci. „Patří to celému Zlínu,“ radoval se sportovní manažer zlínského A-týmu Zdeněk Grygera.



Tohle byl ideální zlínský den. Fotbalisté v čele s trenérem Bohumilem Páníkem ukázali ve středu svým nadšeným fanouškům trofej pro vítěze českého poháru, poté přišla na řadu autogramiáda. Všichni rozdávali úsměvy.

Aby ne, celý Zlín se těšil na finále Evropské ligy mezi Ajaxem a Manchesterem United. Fandilo se jednoznačně „rudým ďáblům“. Jejich úspěch se totiž rovnal obřímu úspěchu Ševců. A zlínská přání se vyplnila.

United porazili Ajax 2:0, góly dali Paul Pogba a Henrich Mchitarjan. Tím pádem je jasné, že Zlín bude v příští sezoně nasazený přímo do základní skupiny Evropské ligy. Současný tým tak bude tvořit historii. 

Na zlínských oslavách nechyběla autogramiáda
Na zlínských oslavách nechyběla autogramiáda

Naposledy totiž účinkoval Zlín v Evropě v letech 2004 a 2005, ale šlo o neporovnatelný úspěch. Tehdy totiž Ševci byli „jen“ v Poháru Intertoto. V prestižním Poháru vítězů pohárů hrál Zlín jen jednou, v sezoně 1970/1971.

V podstatě až teď si uvědomujeme, co jsme dokázali,“ přiznal po utkání ve vysílání ČT Sport sportovní manažer A-týmu Zlína Zděnek Grygera. „Je to obří skok. Patří to celému Zlínu. Chtěl bych, aby si to všichni užívali,“ dodal.

Teď se Fastav podívá do prestižní Evropské ligy a hned do skupiny. Tam může narazit na opravdové giganty. A hlavně má jistých minimálně 70 milionů korun. To je pro Zlín obrovská suma. Ta zahýbe i hráčským kádrem.

„Teď se naše práce rozběhne na plné obrátky. Ale jsem spíše v klidu, nechtěl bych dělat přehmaty v euforii. Budou odchody a musí přijít hlavně příchody. Je potřeba celkově rozšířit a zkvalitnit kádr, protože nás čekají dvě soutěže,“ tvrdil Grygera.

Ve Zlíně každopádně dlouhý den hned tak neskončí. Teď asi přijde na řadu dlouhá noc. „Ve Zlíně je asi veselo,“ smál se na Twitteru mimo jiné český obránce Montpellier Lukáš Pokorný. Oslavy mohou vypuknout!

Sportovní manažer Zlína Grygera: Kádr určitě projde přestavbou
Video se připravuje ...

Vukadinovič: Vítězství v poháru věnuji trenérovi, mamince a fanouškům
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud