Jan Vacek
26. července 2017 • 20:51

Proč je Kadlec doma? Nedělá, co chci, říká kouč Sparty. Je rád za Ben Chaima

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BĚLEHRADU | Misi, na jejímž konci je účast v základní skupině Evropské ligy, odstartovala pražská Sparta. Ve výpravě, která odletěla k úvodnímu duelu třetího předkola proti Crvene Zvezdě Bělehrad, nechyběla nejdražší letní posila Tal Ben Chaim. K dispozici naopak nebude Tomáš Rosický, kterého trápí lehké zranění. Ale i Václav Kadlec, kterého trenér Andrea Stramaccioni nechal z výkonnostních důvodů v Praze.



Celou letní přípravu musel trenér Sparty Andrea Stramaccioni vést s vědomím, že mu z různých zdravotních důvodů chybí hned několik důležitých hráčů. A citelně oslabeni jdou Letenští i do prvního ostrého duelu nové sezony.

Na marodce zůstávají  Lukáš Vácha  či  Néstor  Albiach, po vleklém zranění už sice trénuje  Costa  Nhaimonesu, na zápasovou zátěž ale zatím není připravený. Zcela fit pak není ani hvězdný  Tomáš Rosický , který sice v přípravném duelu proti Blackburnu zvládl dvacet minut, do generálky proti Vitesse Arnhem už ale nenastoupil.

Semih Kaya, Bogdan Vatajelu a Lukáš Štetina při středečním tréninku
Semih Kaya, Bogdan Vatajelu a Lukáš Štetina při středečním tréninku

„Mám velkou radost, že se tenhle týden zapojil do plného tréninku s mužstvem Ben Chaim a že je zdravý a připravený. Od začátku ale ještě hrát nebude. Pokud jde o dvojici Mandjeck a Mavuba, v lepší kondici je momentálně Mandjeck. Potíže má dál i Michal Kadlec,“ uvedl Stramaccioni na pravou míru seznam hráčů, kteří nezasáhnou do čtvrtečního utkání kvůli zdravotním potížím.

Mezi nimi je však překvapivě zdravý Václav Kadlec. Proč tedy zůstal v Praze a neletěl s týmem do Bělehradu? „Zdravotně je v pořádku, ale nedělá to, co po něm chci. To jsem mu taky napřímo řekl. Pro utkání  počítám s útočníky Jankem a Lafatou ,“ uvedl italský kouč.

 „Víme, že nás nečeká nic jednoduchého, ale chceme zvítězit. Věřím, že máme dost široký kádr, abychom zraněné hráče zastoupili,“ prohlásil ještě před odletem středopolař Martin Frýdek.

Slavná bělehradská Marakana - tady bude Sparta hrát o EL
Video se připravuje ...

Frýdek: Musíme zlepšit rozehrávku, ale jsme připravení
Video se připravuje ...

Vatajelu: V životě jsem nic nevyhrál, se Spartou trofej získat můžu
Video se připravuje ...

Událost léta ve Spartě: nástup trenéra Andrey Stramaccioniho
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud