27. července 2017 • 10:32

Soupeře Sparty nejvíc děsí Plavšič. Snad nebude mít svůj den, věří kouč

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty Sparty čeká ostrý vstup do sezony. Souboj s Crvenou Zvezdou Bělehrad v předkole Evropské ligy bude velmi pikantní pro jednu z nových posil, Srdjan Plavšič totiž na Letnou přišel právě z týmu srbského vicemistra. A v jeho předchozím působišti si uvědomují jeho sílu. "Doufáme, že nebude mít svůj den," přeje si kouč bělehradského týmu Vladan Milojevič.



Jednadvacetiletý Plavšič strávil v dresu Crvene Zvezdy dvě sezony a zanechal za sebou velkou stopu. Trenér srbského týmu Vladan Milojevič na hráče, kterému fanoušci kvůli jeho maličkému vzrůstu přezdívali "atomový mravenec", vzpomněl v předzápasovém rozhovoru pro klubové stránky.

"Plavšič byl v uplynulé sezoně důležitým článkem týmu. Je to skvělý hráč, před kterým je velká budoucnost, ale doufám, že proti nám nebude mít svůj den," doufal 47letý kouč.

Mladý křídelník Plavšič sice z šiku deseti nových hráčů nevyčnívá výškou, vystupuje ale svými výkony. Za generálku proti nizozemskému Arnhemu byl deníkem Sport oceněn známkou sedm, jasně tak zastínil zvučnější jména jako Semih Kaya nebo Marc Janko, kteří byli oceněni čtyřkou, respektive trojkou.

Srbský stratég pozorně sledoval sparťanskou přestavbu, v jejímž rámci přivedl Andrea Stramaccioni už deset posil, navíc je nejspíš na cestě jedenáctá v podobě italského záložníka Emanuele Giaccheriniho.

"Přivedli hráče, kteří mají záviděníhodné zkušenosti s evropskými poháry a ve svých předchozích klubech hráli velkou roli. To jen dokazuje, že míří za těmi nejvyššími cíli," je si vědom Milojevič. Jedním dechem ale upozorňuje, že může trvat, než si noví hráči "sednou."

Bývalý kouč řeckého Panionisu, který Crvenou Zvezdu vede teprve od června, cítí respekt k českým týmům, proti Spartě se dopředu určitě nevzdává. "Česká liga je velmi silná a těžká, to jde poznat už z toho, kolik mají pravidelných zástupců v evropských soutěžích. Spartu vidíme jako soupeře, kterého lze porazit a přes kterého můžeme postoupit," věří srbský kouč.

Góly

Domácí: 13. Boakye, 65. Kanga

Hosté:

Sestavy

Domácí: Borjan – Stojkovič, Savič, Le Tallec, Rodič – Jovičič, Donald (C) – Milič (74. Gobeljič), Kanga, Ricardinho (61. Radonič) – Boakye (87. Pešič)

Hosté: Dúbravka – Karavaev, Kaya, Štětina, Vatajelu (46. Čivič) – Mandjeck, Mareček (C), Frýdek – Plavšič (77. Ben Chaim), Janko, Juliš (46. Lafata)

Karty

Domácí: Tallec, Kanga

Hosté: Vatajelu

Rozhodčí

S. Lapočkin (Rusko)

Stadion

Stadion Rajka Mitiće, Bělehrad (kapacita 55.568 míst)

Návštěva

32.816 diváků

Na tomto stadionu vstřelil v roce 1976 Antonín Panenka svoji slavnou penaltu
Na tomto stadionu vstřelil v roce 1976 Antonín Panenka svoji slavnou penaltu

Slavná bělehradská Marakana: osudový stadion Panenky, Sparta tu hraje o EL
Video se připravuje ...

Seznamte se, Plavšič! Srbská posila poprvé nastoupila za Spartu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud