4. srpna 2017 • 10:26

Trápení ve Spartě, na Janka se pískalo. Bylo to jen pár lidí, říká útočník

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Divná ruka v Karviné, zvláštní penalty v Boleslavi. Na Letné mohla být desítka
Reprezentace na Strahově v kompletní sestavě. První trénink pod Haškem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přišel jako obávaný gólostroj, zakončovatel, který zúročuje práci celého týmu. Marc Janko má zatím ve Spartě k pověsti obávaného kanonýra hodně daleko. Když ve čtvrteční neúspěšné odvetě 3. předkola Evropské ligy s CZ Bělehrad (0:1) pouštěl na trávník Davida Lafatu, část letenských tribun ho vyprovázela pískotem. "Pořád věřím, že mě fanoušci budou podporovat," doufá zkušený rakouský útočník.



Jankovy výkony zatím po příchodu do Sparty silně pokulhávají. Vysokému forvardovi chybí dynamika, nedostává se do koncovky, při bránění nepomáhá týmu. Půdobí mdlým dojmem, na hřišti téměř není vidět. Útočník se snaží zůstat v klidu, i po vyřazení z Evropské ligy myslí pozitivně.

Kvůli čemu došlo k vyřazení od CZ Bělehrad?
"Pořád potřebujeme čas, abychom se sehráli jako tým. První tři zápasy to velmi dobře ukázaly, každý v týmu umí hrát o hodně lépe. Včetně mě, samozřejmě. Ještě nejsme u cíle. Musíme každý den tvrdě pracovat, abychom získali herní automatismy. Tohle je naše velké minus. Máme velký potenciál, nesmíme mít hlavu dole, naopak ji zvednout a pracovat na sobě. Doufám že výkony brzy odměníme fanoušky, kteří nám tak skvěle fandí."

Proč jste si na začátku utkání nevytvořili žádnou šanci?
"Bylo to extrémně frustrující. Do zápasu jdete s velkým očekáváním, že třeba zvrátíte porážku, přitom to celému týmu nejde. Pak dostanete gól na 0:1, víte, že na postup musíte vstřelit hodně branek. Nebyl to pro nás dobrý večer, všichni to víme."

V čem byl problém?
"Máme spousty nových hráčů, osobně si myslím, že nám chybí automatismy, jak už jsem o tom mluvil. Nevíme, co spoluhráč vedle udělá. To zabere čas, i když vím, že v tomhle byznysu čas nemáte, to je normální. Snad nás fanoušci dál podpoří, jako tým budeme držet pohromadě a věřit si."

Jste zklamaní, že jste vypadli z Evropy?
"Je to velké zklamání, jedním z našich hlavních cílů pro sezonu bylo hrát v Evropě. Chtěli jsme fanošukům nabídnout mezinárodní fotbal, ale selhali jsme. Teď se musíme soustředit na ligu, kde jsme začali kostrbatou remízou proti Bohemians. Teď je to jen o lize."

Chybí vám centry, které jako hrotový útočník ve vápně potřebujete?
"Takhle bych to neřekl. Nedařilo se celému týmu, všichni můžeme hrát lépe, včetně mě. Není to jen o centrech a podobných věcech."

Mrzelo vás, že při vašem střdání fanoušci pískali?
"To se může stát, je to součástí fotbalu. Můžu jen říct, že se budu snažit v týmu prosadit, mít hlavu nahoře. Šlo jen o pár lidí, ne celý stadion. Pořád věřím, že mě fanoušci budou podporovat."

Útočník Sparty Janko: Že fanoušci pískali? Bylo jich pár, ne celý stadion
Video se připravuje ...

Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.cz Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.czFoto iSport.cz

Rosický po vyřazení: Když Sparta není v Evropě, ztrácí prestiž
Video se připravuje ...

Frýdek: Ještě se neznáme, ale už bychom měli. Jsme spolu měsíc
Video se připravuje ...

Sparta - CZ Bělehrad: Boakye se trefil zblízka a Sparta prohrává 0:1
Video se připravuje ...

Sparta - CZ Bělehrad: Lafata naskočil na Frýdkův centr a trefil břevno
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud