17. srpna 2017 • 22:05

Plzeň – Larnaka 3:1. Viktoria v boji o Evropskou ligu otočila, zářil Bakoš

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prožili hrozivý úvod, ale klepali se. Fotbalisté Viktorie Plzeň ve 4. předkole Evropské ligy s Larnakou sice rychle prohrávali, ale nakonec mohli slavit výhru 3:1. Tu zařídil hlavně útočník Marek Bakoš, který dal dva góly. Jedním přispěl záložník Daniel Kolář. Svěřenci Pavla Vrby si tak před odvetou vytvořili příjemnou pozici.



Ve Štruncových sedech se jako první trefil už v osmé minutě Acorán, ještě do přestávky otočili skóre Marek Bakoš s Danielem Kolářem. Čtvrt hodiny před koncem zvýšil z penalty znovu Slovák Bakoš.

Soutěžní premiéru v nové sezoně si odbyl uzdravený kapitán a stoper Viktorie Hubník, poprvé v ročníku nastoupil v základní sestavě i záložník Pilař. Ve středu pole dostal Hořava šanci místo Živuliče a v útoku Bakoš nahradil disciplinárně potrestaného Krmenčíka. Do plzeňské branky se postavil Hruška.

Hned z první vážnější šance dali hosté gól. Hubník nepovedenou hlavičkou založil protiútok soupeře, Tričkovského střelu vyrazil gólman Hruška k volnému Acoránovi a ten míč snadno doklepnul do odkryté branky.

Po nadějném průniku do vápna a slabé střele Řezníka se málem opět prosadila Larnaka. Tentokrát zaváhal Limberský, po samostatném úniku Tričkovski udělal kličku Hruškovi, kterého však na brankové čáře zastoupil stoper Hájek.

Plzeň si poradila a Larnakou a slaví vítězství 3:1
Video se připravuje ...

Choreo plzeňských fanoušků v zápase s Larnakou
Choreo plzeňských fanoušků v zápase s Larnakou

Ve 27. minutě velkou šanci na vyrovnání spálil Bakoš, který po Kolářově pasu postupoval sám na brankáře, ale "šajtlí" vypálil vedle. Slovenský útočník své zavání napravil už za dvě minuty, když z přímého kopu střelou o tyč vyrovnal.

Domácí však nadále fatálně chybovali v obraně. Na přímý kop si naběhl zcela volný Tričkovski, ale ani nadvakrát nepřekonal Hrušku. Viktoria se oklepala a ve 36. minutě otočila skóre. Limberský našel v šestnáctce Koláře a ten po otočce propálil brankáře Juana Pabla.

Druhý poločase nezačala Plzeň žádným velkým tlakem. Hořava z dálky pálil nepřesně, na další příležitost fanoušci dlouho čekali. V 65. minutě Hrušku vystrašil Tričkovski, když trefil boční síť.

Západočechům pomohla ke třetímu gólu chyba obránce Labana, který po rohu zahrál v šestnáctce rukou a nařízený pokutový kop v 74. minutě proměnil Bakoš. Závěr už si Plzeňští pohlídali a před desetitisícovou návštěvou zaznamenali teprve druhou výhru z posledních 18 pohárových utkání.

Vrba o Bakošovi: Uplatnil svoje zkušenosti a hodně nám pomohl
Video se připravuje ...

Baky řekl, že dá gól a dal ho, smál se Kolář
Video se připravuje ...

Bakoš o penaltě: Trefil jsem to přesně tak, jak jsem chtěl
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 29. Bakoš, 36. Kolář, 74. Bakoš

Hosté: 8. Acorán

Sestavy

Domácí: Hruška – Řezník, Hubník (C), Hájek, Limberský – Hořava, Hrošovský – Zeman (83. Čermák), Kolář, Pilař (63. Kopic) – Bakoš (76. Řezníček).

Hosté: Pablo – Truyols, Mojsov, Catala (C), Antoniades (74. Tete) – Jorge, Murillo, Laban (82. Hevel) – Tomàs (86. Mytidis) – Tričkovski, Acorán

Karty

Domácí: Bakoš, Kolář

Hosté: Truyols, Laban, Mojsov

Rozhodčí

Matej Jug – Matej Žunič, Manuel Vidali (všichni SVN)

Stadion

Doosan Arena, Plzeň

Návštěva

10 031 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud