18. srpna 2017 • 04:50

Plzeň otáčela v emocích! Bakoš ukázal sílu, Vrba se schovával při penaltě

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

O zábavu nouze nebyla! Viktoria Plzeň na své půdě porazila ve 4. předkole Evropské ligy kyperskou Larnaku 3:1, její fanoušci si ale prožili své. Domácí totiž zažili hororový vstup do utkání, kdy darovali soupeři gól. Pak předvedli vynikající obrat, i při něm se ale všichni pořádně zapotili. A trenér Pavel Vrba snad ze všech nejvíc.



Kouč Plzně Pavel Vrba musel být s úvodem utkání hodně nespokojený. Nejdříve chyboval kapitán Roman Hubník, následně situaci před vlastní brankou vůbec nedohrával zkušený David Limberský a Larnaka vedla 1:0.

Byl tam malý důraz, nezodpovědnost, byly tam chyby, které hráči musí vyřešit. Kdyby nám dal soupeř druhý gól, tak bychom teď asi seděli v šatně se sklopenými hlavami,“ věděl moc dobře zkušený trenér. Vstup do utkání ho nadzvedl.

A hlavu do dlaní schovával Vrba i ve 27. minutě, kdy se útočník Marek Bakoš řítil sám na hostujícího brankáře, ovšem tutovku trestuhodně zahodil. Zkušený forvard nicméně hned záhy ukázal, že se jen tak z něčeho nepoloží.

Bakoš se postavil k nadějnému přímému kopu a trefil se naprosto parádně. Slovenský útočník dal pořádně najevo velkou úlevu a radost. A také ukázal velké sebevědomí. „Tím přímým kopem jsme se dostali do hry,“ uvědomoval si.

Fotbalisté Plzně v úvodním zápase čtvrtého předkola Evropské ligy doma po obratu porazili Larnaku 3:1.
Fotbalisté Plzně v úvodním zápase čtvrtého předkola Evropské ligy doma po obratu porazili Larnaku 3:1.

A jelo se dál bláznivým tempem. Nejdříve Plzeň přežila situaci, kdy naprosto hrozivě „bránila“ standardní situaci a hosté jen svou nemohoucností nešli do vedení. Reakce Pavla Vrby? Tvář schovaná v dlaních. Ne poprvé ani naposledy v zápase.

Zkušeným koučem totiž pořádně cloumaly emoce. Hned chvíli po velké chybě při bránění přímého kopu mohl znovu vypuknout v radost, když dal záložník Daniel Kolář svému týmu po krásné otočce v pokutovém území soupeře vedení 2:1.

Vrbova nervozita dosáhla svého vrcholu v 74. minutě. To Plzeň dostala výhodu penalty, ke které se postavil Bakoš. Domácí trenér ji ale sledovat nehodlal. Schoval se za střídačku, hlavu dal do dlaní a jen tiše doufal, že útočník promění. Povedlo se.

Plzeň tak vyhrála 3:1 a trenér Pavel Vrba mohl být přece jen spokojený. „Přežili jsme smrt a teď musíme využít toho, že Kypřané budou zklamaní z toho, že nás více nepotrestali,“ usmál se po zápase.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud