24. srpna 2017 • 23:20

Soupeři pro EL: Plzeň se vyhne Arsenalu, Slavia i Zlín na velkokluby?

Autor: dvo, jon, šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci se mohou těšit na atraktivní soupeře, hráči na pořádný kolotoč. Tři české týmy se probojovaly do hlavní fáze Evropské ligy a při pátečním losu (ONLINE 13:00 na iSport.cz) se dozví soupeře. Viktoria Plzeň díky dobrým výsledkům z minulosti půjde do bojů v základní skupině jako nasazený tým z prvního výkonnostního koše, zatímco fotbalisté Slavie a Zlína budou v posledním, čtvrtém koši. Na koho české celky mohou narazit?



Plzeň ve čtvrtek zvládla náročnou odvetu na půdě kyperské Larnaky (remíza 0:0) a stala se třetím českým týmem, který je v osudí losování pro základní skupiny Evropské ligy.

Český vicemistr jde do soutěže ve slušné pozici, vysoký pohárový koeficient zařadil klub do elitního, prvního výkonnostního koše. Tím pádem se Plzeň stoprocentně vyhne Arsenalu, Petrohradu nebo AC Milán.

Naopak Slavia i Zlín jsou ve čtvrtém losovacím koši. Znamená to, že oba celky mohou dostat velmi atraktivní skupinu, jelikož první, druhý i třetí koš obsahuje zástupce Premier League, bundesligy či francouzské ligy.

V přehledu se podívejte, na koho mohou české kluby v Evropské lize narazit. 

Výkonnostní koše pro los Evropské ligy
1. Arsenal, Petrohrad, Lyon, D. Kyjev, Villarreal, Bilbao, Lazio, AC Milán, PLZEŇ, Salcburk, FC Kodaň, Braga
2. FCSB, Razgrad, Borisov, Everton, YB Bern, Marseille, San Sebastian, M. Tel Aviv, Lok. Moskva, Austria Vídeň, Hertha, Nice
3. Astana, Part. Bělehrad, Hoffenheim, 1. FC Köln, Rijeka, Guimaraes, Bergamo, Waregem, Luhaňsk, Trondheim, Š. Tiraspol, H. Beer Ševa
4. Basaksehir, Apollon Limassol, Konyaspor, Arnhem, SLAVIA, CZ Bělehrad, Korçë, ZLÍN, AEK Atény, Lugano, V. Skopje, Östersunds

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud