24. srpna 2017 • 19:55

Larnaka - Plzeň 0:0. Západočeši slaví postup do EL, podržel Hruška

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úkol zvládli. Fotbalisté Viktorie Plzeň v odvetě play off o Evropskou ligu remizovali s kyperskou Larnakou 0:0. Po domácím výsledku 3:1 tak mužstvo Pavla Vrby postupuje do hlavní fáze a na podzim si zahraje evropské poháry. Ve stejné soutěži budou i další české kluby Slavia a Zlín. Viktoria, kterou na Kypru výrazně podržel brankář Aleš Hruška, za kvalifikaci do základní fáze dostane bonus 68 milionů korun. Soupeře jí přidělí páteční los.



Plzeňský trenér Pavel Vrba udělal v základní sestavě čtyři změny od nedělního ligového utkání v Jihlavě. Gólman Hruška, stoper Hubník, záložník Kolář a útočník Bakoš nastoupili místo Kozáčika, Hájka, Živuliče a Krmenčíka.

Ve třetí minutě nadějnou plzeňskou akci Kolář zakončil nepovedenou střelou a od té doby měli navrch domácí. Ti si vytvořili několik náznaků a po 20 minutách hry i velké šance.

Nejprve pozorný Hruška vyrazil nebezpečnou hlavičku Mojsova z rohu, o chvíli později Florian v šestnáctce obešel Hubníka, ale plzeňský brankář znovu dobře zasáhl. Plzeňští se na konci první půle velmi obtížně vymaňovali z tlaku Larnaky, dělali hodně chyb a sami se téměř nedostávali na útočnou polovinu.

Plzeňský záložník Daniel Kolář v odvetném utkání play off Evropské ligy proti kyperské Larnace
Plzeňský záložník Daniel Kolář v odvetném utkání play off Evropské ligy proti kyperské Larnace

Podobně začala i druhá pětačtyřicetiminutovka. Kyperské mužstvo několikrát zahrozilo v pokutovém území soupeře, ale své akce nedokázalo dotáhnout do konce.

Hosté si největší šanci vypracovali v 57. minutě, když nepokrytý Čermák po Zemanově centru hlavičkoval těsně vedle tyče. Na druhé straně chyboval v rozehrávce Kolář a Florian trefil dobře postaveného Hrušku, který záhy vyrazil další ránu francouzského útočníka.

Larnaka v závěru ještě víc sevřela Viktorii, která ze všech sil odolávala. Deset minut před koncem střídající Hevel krásnou střelou z dálky napálil tyč. Další Teteho pokus pak proletěl nad břevnem.

Plzeň s vypětím sil postupový výsledek udržela, ale poprvé v této sezoně vyšla střelecky naprázdno. Venku v evropských pohárech nezvítězila podesáté za sebou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud