13. září 2017 • 09:41

Plzeň vyrazila opět do Bukurešti. Už známe cestu, řekl Hrošovský

Autor: jav
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krátce před devátou hodinou ranní se začali trousit k prvnímu terminálu ruzyňského letiště. Hráči Viktorie Plzeň ve středu znovu po několika týdnech nabrali směr Bukurešť, kde budou ve čtvrtek v prvním duelu základní skupiny Evropské ligy čelit vysoce neoblíbenému soupeři. Bývalé Steaue, která se dnes jmenuje FCSB.



Viktoria a rumunské kluby, to je příběh na pokračování. Západočechům se proti balkánskému soupeři dlouhodobě vůbec nedaří. Před lety, ještě pod trenérem Dušanem Uhrinem , vybouchla v předkole Evropské ligy s Ploieští. Loni si nedokázala poradit s Astrou Giurgiu. V úvodu téhle sezony pak Západočechům přibouchl dveře do Ligy mistrů celek FCSB, bývalá Steaua. "Už známe cestu," zahlásil záložník Patrik Hrošovský.

Právě s ním vykopne vicemistr ve čtvrtek základní skupinu prestižní soutěže. A má soupeři co vracet. Po nadějné remíze 2:2 v Bukurešti totiž Plzeň doma nakoupila výprask 1:4. „Určitě máme motivaci to odčinit. Musíme se na ten zápas co nejlépe připravit,“ vyhlásil stoper Tomáš Hájek.

Tým trenéra Pavla Vrby ovšem jde do boje značně oslaben. Na marodce kromě dlouhodobě zraněného Jana Baránka zůstávají i Václav Pilař , Aleš Čermák a Jan Kovařík. Třízápasový trest dobíhá hvězdnému útočníkovi Michaelu Krmenčíkovi, ani s ním nemůže Viktoria počítat. A aby toho nebylo málo, doma zůstal i zraněný kapitán Roman Hubník . „Věřím, že máme dostatečně široký kádr, abychom to zvládli,“ prohodil Hájek.

Hrát se bude znovu na moderním stadionu Arena Nationala. Plzeň ho okusí už potřetí. Loni na podzim na něm remizovala s Astrou Giurgiu 1:1, i letošní střet s FCSB skončil smírem. Nyní Viktoria vyhlíží konečně tříbodový import, který by jí významně nasměroval za vysněným postupem. Zároveň by znamenal konec rumunského prokletí. Ze šesti dosud odehraných duelů proti balkánským soupeřům totiž Plzeň nevyhrála ani jeden.

Fotbalisté Plzně zase odletěli do Bukurešti. Už známe cestu, řekl Hrošovský
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud