14. září 2017 • 23:02

Plzeň proti FCSB srazila (ne)penalta. Sudí nahrál Rumunům, řekl Krejčí

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako kdyby rumunská kletba trvala dál. Ve čtvrteční utkání Evropské ligy proti FCSB chtěla Viktoria Plzeň konečně zlomit neblahou bilanci s tamními kluby, ale již v prvním poločase ji zasadil tvrdý políček lotyšský sudí Andris Treimanis. Po čistém skluzu obránce Tomáše Hájka před domácí hvězdou Budescem v pokutovém území chybně nařídil pokutový kop, který následně samotný „postižený“ proměnil. Západočeskou hru to znatelně poznamenalo a Vrbův výběr si nakonec veze domů těžkou prohru 0:3.



Pravidlo „nedáš, dostaneš“ patří ve fotbale k otřepaným klišé. Na stadionu Arena Nationala v Bukurešti jej však Západočeši poznali na vlastní kůži. Sotva se Milan Petržela přestal držet za hlavu poté, co trefil břevno, kopal domácí celek pokutový kop.

Lotyšský sudí Andris Treimanis ve 20. minutě přerušil hru poté, co plzeňský Hájek čistým skluzem zastavil unikající oporu FCSB Budescua. Z televizních záběrů je zřejmé, že 25letý stoper nejdřív odehrál balon, až poté se rumunský fotbalista teatrálně skácel přes jeho nohy.

"Věděl jsem, že Budescu je od míče daleko, chtěl jsem mu míč vypíchnout. Podle mě jsem hrál balon. Nedostal jsem žlutou kartu, ale byla to bohužel penalta," litoval po utkání Hájek.

VIDEO: Hájkův čistý skluz viděl sudí jako penaltu

Celou situaci měl brankový rozhodčí přímo před očima, ale hlavní rozhodčí ani chvíli neváhal a nepochopitelně nařídil pokutový kop pro domácí. K němu se postavil již zmíněný Budescu a překonal brankáře Aleše Hrušku.

„Zápas byl o prvním gólu a ten padl z penalty, která nebyla. Byl to velmi sporný moment, který nahrál domácím,“ uvedl ve studiu ČT bývalý trenér Plzně a současný kouč českého reprezentačního výběru do 20 let Karel Krejčí.

Po dvaceti minutách se Budescu připomněl znovu. Plzeňští propadli ve středu pole, nechali zcela volného útočníka Alibeca, který vyslal svého spoluhráče za obranu a ten chytrým lobem přehodil bezmocného Hrušku. Do kabin se tak odcházelo za stavu 2:0 pro domácí FCSB.

Plzeň se nevzchopila ani ve druhém poločase, navíc inkasovala ještě třetí branku a z Rumunska si veze těžkou prohru 0:3. Do základní skupiny tak mužstvo, které v lize v šesti kolech neztratilo jediný bod, vstoupilo nejhorším možným způsobem.

Hájkův čistý zákrok, který lotyšský sudí posoudil jako penaltu
Hájkův čistý zákrok, který lotyšský sudí posoudil jako penaltu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud