15. září 2017 • 04:55

Šilhavého „béčko“ v akci: Necid zastínil Škodu, Sobol si řekl o základ

Autor: Tomáš Bönisch
Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se, jak se vedlo hráčům, které poslal Jaroslav Šilhavý z lavičky proti Maccabi Tel AvivPodívejte se, jak se vedlo hráčům, které poslal Jaroslav Šilhavý z lavičky proti Maccabi Tel AvivFOTO: koláž iSport.cz

    Vydřené, ale o to cennější vítězství. Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý vyslal do úvodního střetnutí skupiny Evropské ligy proti Maccabi Tel Aviv (1:0) netradiční sestavu. Oproti poslednímu ligovému duelu udělal hned sedm změn. V základu se tak objevili Tomáš Necid či Eduard Sobol, kteří patřili k nejlepším na hřišti. Naopak Jaromíra Zmrhala jako kdyby svazovala přidělená kapitánská páska. „Změny byly kvůli derby. Byl to mírný risk, ale vyplatilo se. Hlavu mi však hráči nezamotali,“ uvedl po utkání kouč Šilhavý.

  • Sobol v první půli vynikal

    Ukrajinský obránce Eduard Sobol vyhrál souboj s YeinimFoto Michal Beránek (Sport)

    Šilhavý udělal v defenzivě oproti obsazení v minulých zápasech dvě změny – na levý kraj se postavil Eduard Sobol a stoperskou dvojici s Jakubem Jugasem vytvořil uzdravený Simon Deli. A oba hráči vyčnívali svými výkony. Zatímco Deli se zaskvěl ve druhém poločase, mladý bek zářil v tom prvním.

    V obraně si Sobol svou práci odvedl poctivě, dokázal účelně zachytávat rozehrávku soupeře. A směrem dopředu? Tam podal výkon na jedničku. Většina jeho přihrávek směřovala okamžitě směrem k soupeřově brance. Ukrajinský reprezentant neustále pendloval po levé lajně a snažil se zásobit Tomáše Necida centry. Po jednom takovém se nejnovější posila červenobílých zapsala mezi střelce.

    „Edy podal velmi dobrý výkon, v závěru mu trošku došly síly. Rychlý hráč, který nám umí vytvořit šance. Když takhle bude hrát, dostane určitě víc prostoru. Oproti konkurentům má výhodu v rychlosti a velmi dobře se tlačí do centrů,“ chválil Sobola trenér Šilhavý.

    Šilhavý chválil Necida a vyhlíží derby. Bude to těžký zápas, hlásí
    Video se připravuje ...

  • Stoch chtěl hrát, křídlům se nedařilo

    Miroslav Stoch byl v utkání hodně aktivní, gól se mu ale vstřelit nepodařiloFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Největší rošádou prošla středová řada. V základní sestavě chyběly opory Josef Hušbauer , Ruslan Rotaň, na křídlech nebyli ani Mick van Burem s Dannym, který nebyl k utkání ani nominován kvůli zranění. Roli tvůrce tak měl místo Hušbauera převzít Miroslav Stoch, který nastoupil netradičně na podhrotu.

    Slovenský záložník byl aktivní, nebál se říct o míč a často se snažil o zajímavá řešení akcí. Jednou se dokonce pokoušel přehodit brankáře soupeře z poloviny hřiště, ale neúspěšně.

    Kjarnasson sice obešel brankáře Kováře, branku ale vstřelit nedokázal
    Kjarnasson sice obešel brankáře Kováře, branku ale vstřelit nedokázal

    Černou práci ve středu hřiště po boku Tomáše Součka odváděl Jakub Hromada, ale byl často ve stínu svého spoluhráče. Na lajnách měli za úkol rozkmitávat obranu Maccabi Jan Sýkora a Jaromír Zmrhal. Ani jednomu se nedala upřít snaha, ale oba svazovaly technické nepřesnosti. Především Sýkorovi míč příliš nelepil a promeškal několik náznaků k dobrému brejku.

    „Kluci nehráli po dlouhých zraněných těžké zápasy. Měli jsme několik zbytečných ztrát, kterých byla velká škoda,“ hodnotil výkon zálohy Šilhavý.

    Jsem jak boxer! Rok čekám než se postavím do brány, smál se Kovář
    Video se připravuje ...

  • Necid zastínil Škodu v mezihře

    Tomáš Necid otevřel skóre zápasu proti Maccabi povedenou hlavičkouFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Navrátilec, jehož Slavia vychovala pro velký fotbal, se poprvé v obnovené premiéře před vlastními diváky uvedl parádně. Na hrotu Tomáš Necid místy zastínil i útočníka číslo jedna Milana Škodu . Nejenže dal snajpr otřískaný zkušenostmi ze zahraničí úvodní branku, ale byla na něm vidět obrovská chuť. Hodně pomáhal týmu v mezihře, což se Škodovi, především na evropské scéně, v minulých zápasech příliš nedařilo.

    Spoluhráči mohli Necida mezi stopery soupeře nacházet svými pasy, vysoký útočník je v klidu podržel a dokázal míče efektně rozhazovat nabíhajícím křídlům.

    Jediné, co by se dalo 28letému útočníkovi vyčíst, byla tutovka z 36. minuty, kterou ve skluzu nedokázal proměnit. I tak byl s jeho výkonem kouč „sešívaných“ spokojen. „Splnil, to co měl. Na hrotu si počínal velmi dobře,“ řekl po zápase Šilhavý.

    Necid byl poprvé v základu a rozhodl zápas. Lépe to dopadnout nemohlo, hlásil
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud