28. září 2017 • 18:52

Astana - Slavia 1:1. Pražané ztratili vedení, Sýkora a Stoch trefili břevno

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie remizovali v druhém utkání základní skupiny Evropské ligy v Astaně 1:1. Pražany poslal na umělé trávě v Kazachstánu do vedení v 18. minutě Kamerunec Michael Ngadeu, pak Jan Sýkora a Miroslav Stoch trefili břevno, ale ve 42. minutě srovnal Marin Tomasov. Červenobílí mají v součtu s úvodní výhrou 1:0 nad Maccabi Tel Aviv po dvou zápasech čtyři body, Astana získala první bod. 



Český šampion se příště představí 19. října na půdě favorizovaného Villarrealu, který hraje dnes večer v Tel Avivu. Ze skupiny postoupí první dva týmy.

Slávisté protáhli čekání na venkovní výhru v pohárech, které trvá od roku 2007 už 19 utkání. Kazašský mistr zase prodloužil svou domácí sérii bez porážky na evropské scéně na 16 zápasů.

Trenér Slavie Šilhavý stejně jako v úvodním duelu skupiny s Maccabi dal šanci brankářské dvojce Kovářovi, na hrotu útoku opět nastoupil střelec vítězné branky proti Tel Avivu Necid a do sestavy se vrátila africká dvojice Ngadeu s Delim, kteří chyběli o víkendu ve Zlíně. Kvůli nemoci do Kazachstánu neodjel Hušbauer a jen lavičce začal kanonýr Škoda.

Přestože se pod zataženou střechou Astana arény hrálo na umělé trávě a hosté se museli srovnat i se čtyřhodinovým posunem, domácí ze své výhody v úvodu nijak netěžili a slávisté je zaskočili rychlou kombinační hrou.

Radost Michaela Ngadeua po gólu do sítě Astany
Radost Michaela Ngadeua po gólu do sítě Astany

Do vedení se ale Pražané dostali po standardní situaci. Na Sýkorův přímý kop si v 18. minutě naskočil Ngadeu a hlavičkou překonal nepříliš dobře postaveného brankáře Eriče. Kamerunský záložník dal premiérový gól v evropských pohárech za Slavii a první soutěžní branku od května.

Odpovědět zkusil Twumasi, ale Kovář jeho ránu z přímého kopu vyrazil. Pak přišly další velké šance hostů. Ve 22. minutě nejprve po přihrávce z levé strany pálil do břevna Sýkora a stejná část brankové konstrukce o pět minut později zastavila Stochův pokus z přímého kopu z 30 metrů.

Ve 35. minutě v dosud největší šanci Astany pálil z první vedle Tomasov, na druhé straně pak Stoch ze strany nepropálil brankáře. Slavia předvedla herně nejlepší poločas v sezoně, přesto vedení neudržela. Ve 42. minutě po obléhání vápna hostů vyrazil gólman Kovář Kabanangovu ránu jen před sebe a Tomasov doklepl míč do sítě.

Domácí po pauze pokračovali v aktivitě ze závěru první půle a v 54. minutě šel tečovaný pokus Majevského těsně mimo. Pražané po změně stran vyklidili pozice a zahrozil až v 65. minutě Sýkora, jehož střelu vyrazil Erič. Astana se v závěru tlačila za výhrou, ale Slavia už odolala.

Góly

Domácí: 42. Tomasov

Hosté: 18. Ngadeu

Sestavy

Domácí: Erić (C) – Bejsebekov, Šitov, Postnikov, Logviněnko, Šomko – Tomasov (82. Murtazajev), Majeuski, Mužikov (88. Tagybergen), Twumasi – Kabananga.

Hosté: Kovář – Bořil, Jugas, Deli, Sobol – Ngadeu, Rotaň – Sýkora (87. Van Buren), Stoch, Zmrhal (C) (62. Hromada) – Necid (72. Milan Škoda).

Náhradníci

Domácí: Mokin, Tagybergen, Šajchov, Malij, Murtazajev, Žakipbajev, Prokopenko

Hosté: Laštůvka, Altintop, Van Buren, Škoda, Souček, Hromada, Frydrych

Karty

Domácí: Mužikov, Postnikov

Hosté: Jugas, Bořil, Sobol

Rozhodčí

Ekberg – Nilsson, Hallberg (všichni Švédsko)

Stadion

Astana Arena, Astana

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Villarreal 6 3 2 1 10:6 11
2. Astana 6 3 1 2 10:7 10
3. Slavia 6 2 2 2 6:6 8
4. M. Tel-Aviv 6 1 1 4 1:8 4

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud