18. října 2017 • 10:05

Plzeň letěla za soupeřem, který je na dně. Limberský ukázal masku

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

I s obráncem Davidem Limberským na palubě odletěli ve středu ráno fotbalisté Plzně ke třetímu utkání základní skupiny Evropské ligy, které je ve čtvrtek od 19 hodin čeká ve švýcarském Lucernu, kde mají pohárové útočiště fotbalisté Lugana. Ačkoliv soupeř prohrál v domácí soutěži už pětkrát v řadě a je poslední, Západočeši ho nepodceňují. „Pohárové zápasy jsou jiné, známe to třeba z českého poháru, když hrajeme proti týmům z druhé ligy. Ty se lépe připraví, nečeká nás nic lehkého,“ varuje záložník Tomáš Hořava.



Viktoriánům patří v tabulce skupiny druhé místo se třemi body po domácím vítězství nad Beer Ševou, a pokud chtějí pomýšlet na postup, musí ve dvojzápase s Luganem bodovat. Na palubě speciálu už nechyběl David Limberský. Obránce, který měl po zápase v Mladé Boleslavi zlomenou lícní kost, předvedl masku, s níž by mohl vyběhnout na hřiště.

Cíl v soubojích proti Luganu? „Každé utkání je důležité, musíme uhrát minimálně čtyři body, nejlépe šest,“ uvědomuje si záložník Tomáš Hořava.

Za pravdu mu dává i záložník Martin Zeman. „Nečeká nás nic jednoduchého. Soupeře je houževnatý a bojovný, ale letíme pro tři body.“ Právě plzeňský záložník čtvrtečního soupeře velmi dobře zná. Několikrát se s ním utkal během angažmá v Sionu a příjemné vzpomínky má i na stadion v Lucernu.

„Pamatuju si ho dobře, hrál jsem tam první utkání ve Švýcarsku a nahrál na dva góly, takže vzpomínky dobrý,“ usmíval se osmadvacetiletý křídelník. V tom, že Lugano nehraje na svém stadionu, vidí výhodu. „Bude to otevřený, teď se jim nedaří, ale neznamená to, že nemají svoji kvalitu,“ nebere ohledy na špatnou bilanci Švýcarů.

Od Zemanova působení ve Švýcarsku se ovšem kádr Lugana obměnil. „Potkal jsem se s ním několikrát, ale za tu dobu je hráčská obměna velká. Ze základní sestavy jsou tam tak dva hráči, proti kterým jsem hrál.“

Plzeň míří do Švýcarska. V euforii nejsme, chceme ale tři body, shodují se Hořava se Zemanem
Video se připravuje ...

Švýcarský zástupce je v Evropské lize stejně jako v domácí lize zatím poslední, když prohrál na půdě Beer Ševy i doma s FCSB shodně 1:2. Svěřencům Pavla Vrby se tak nabízí ideální příležitost k ukončení více než dvouletého čekání na venkovní vítězství v evropských pohárech.

„To, že to takhle nevychází, nás mrzí. Určitě nás to ale nějak nesvazuje. Chceme navázat na formu, kterou teď máme,“ přesvědčuje Martin Zeman a přiznává, že se jeho tým veze na pozitivní vlně. Aby taky ne, v lize vyhrál všech deset úvodních zápasů, vytvořil tak nový rekord a po dvou zápasech Evropské ligy má na kontě tři body.

„Favorit asi jsme, na druhou stranu jsou pohárové utkání vždycky specifické,“ zůstává na zemi Tomáš Hořava. Euforii odmítá také jeho kolega ze zálohy. „Euforie? Neřekl bych, že euforie. Trenér nás dokáže krotit, dělá se to líp, když se daří a vyhrává. Všechny nás to naplňuje.“

Poslední vítězství na půdě Sparty (1:0) nepřeceňuje ani Tomáš Hořava. „Zápas se Spartou byl vyrovnaný, Sparta byla i lepší. Druhý poločas jsme se nechali zbytečně zatlačit, chyby tam byly, takže furt zůstáváme na zemi. To vítězství nás ale samozřejmě těší. I výsledky, které máme za sebou.“

Skupina G

Z V R P Skóre B
1. Plzeň 6 4 0 2 13:8 12
2. Steaua 6 3 1 2 9:7 10
3. Lugano 6 3 0 3 9:11 9
4. Hapoel Be'er Sheva 6 1 1 4 5:10 4

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud