19. října 2017 • 23:20

Zlín - Kodaň 1:1. Druhý bod pro český tým, dohrávalo se v mlze

Autor: iSport.cz, ČTK, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Zlína získali po remíze 1:1 s FC Kodaň v Evropské lize svůj druhý bod a po třech kolech zůstávají stále ve hře o postup ze skupiny F. Premiérový gól Ševců v soutěži zaznamenal v olomouckém azylu v 11. minutě Dame Diop, dánský mistr však kontroval Ankersenem. Utkání ve druhém poločase na dvacet minut přerušila hustá mlha, po pauze se nakonec na hranici regulérnosti dohrálo.




Góly

Domácí: 11. Diop

Hosté: 19. P. Ankersen

Sestavy

Domácí: Zlámal – Holzer, Gajič, Bačo, Kopečný – Janíček (C), Jiráček, Traoré (90+12. Železník) – Mehanović (90+4. Džafić), Ekpai – Diop (66. V. Vukadinovič).

Hosté: Andersen – P. Ankersen, Vavro, Lüftner, Bengtsson – Toutouh, Kvist (C), Greguš, U. Matić (90+8. Amankwaa) – Pavlović (67. Sotiriou), Holse (67. Falk).

Náhradníci

Domácí: Dostál, Hronek, Džafić, Matejov, Hnaníček, Železník, Vukadinovič

Hosté: Olsen, Kusk, Roerslev, Pušić, Amankwaa, Falk, Sotiriou

Karty

Domácí: Traoré, Mehanović, Bačo

Hosté: Kvist

Rozhodčí

Drachta – Brandner, Kühr

Stadion

Andrův stadion, Olomouc

Návštěva

6245 diváků

Zlín udělal po ligovém utkání s Jihlavou tři změny v základní sestavě a jeden z nováčků Traore se už po čtyřech minutách uvedl nebezpečnou ranou těsně nad. Zlín však začal na rozdíl od domácího utkání s Tiraspolem mnohem kurážněji a nakonec i brzy slavil svůj první gól v Evropské lize, když Ekpaiův centr z malého vápna poslal do sítě Diop.

Aktivní Jiráček vedl po čtvrthodině další gólovou zteč, kterou zmařil gólman Andersen. Pak ale v 19. minutě přišlo vystřízlivění: Matič proklouzl hladce středem hřiště, přistrčil míč do strany Ankersenovi, který křížnou střelou překonal Zlámala.

Zlínská euforie opadla, hra se vyrovnala, ale Ševci v závěru půle opět přitlačili. Pohotovou hlavičkou po signálu se ve 44. minutě blýskl Diop, Andersen se však v bráně nenechal zahanbit a vytlačil míč nad.

V druhé půli přibyl hráčům trochu netradiční protivník - na Andrův stadion začala padat mlha, která už po hodině hry vcelku znatelně zhoršovala viditelnost. Ještě chvilku předtím ale velkou možnost promarnil Diop, který po Jiráčkově kontru a centru z levé strany hlavičkoval do boční sítě.

Pak ale hřiště zalila mlha a v 72. minutě po chvilkovém váhání sudí odvolal hráče na čtvrthodiny do šaten. Po krátké pauze se situace mírně zlepšila, přesto se dohrávalo na hranici regulérnosti. Zlín byl v závěru aktivnější a střídající Vukadinovič se prokličkoval i do šanace na rozhodující gól. Byť z ostrého úhlu brankáře Andersena prostřelil, míč se za čáru nedostal.

Mlha na olomouckém stadionu během duelu Evropské ligy mezi Zlínem a Kodaní
Mlha na olomouckém stadionu během duelu Evropské ligy mezi Zlínem a Kodaní

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Lok. Moskva 6 3 2 1 9:4 11
2. FC Kodaň 6 2 3 1 7:3 9
3. Tiraspol 6 2 3 1 4:4 9
4. Zlín 6 0 2 4 1:10 2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud