19. října 2017 • 22:55

Villarreal – Slavia 2:2. Cenná remíza, český mistr ale ztratil vedení 2:0

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Slavie remizovali ve Villarrealu 2:2 ve třetím kole Evropské ligy v souboji o první místo ve skupině a do čela tabulky neposkočili. Český šampion vedl na hřiště favorita po půlhodině po gólech Tomáše Necida a Dannyho 2:0, ale na první venkovní výhru v pohárech po více než deseti letech nedosáhl. V závěru úvodní půle srovnali Manu Trigueros a Carlos Bacca.



Góly

Domácí: 41. Trigueros, 44. Bacca

Hosté: 18. Necid, 30. Danny

Sestavy

Domácí: Barbosa – Antonio Rukavina, Bonera, V. Ruiz, J. Costa (C) – Trigueros, Guerra, Fornals (77. Castillejo), R. Soriano (46. Čeryšev) – Bacca, Ünal (60. Bakambu).

Hosté: Laštůvka – Frydrych, Jugas, Deli (46. Bořil), Sobol – Souček, Hromada – Sýkora (84. Stoch), Danny (C), Zmrhal (69. Van Buren) – Necid.

Náhradníci

Domácí: Cantero, Gaspar, González, Čeryšev, Castillejo, Hernández, Bakambu

Hosté: Kovář, Bořil, Hušbauer, Rotaň, Stoch, Van Buren, Škoda

Karty

Domácí: R. Soriano, Guerra, J. Costa

Hosté: Bořil

Rozhodčí

Moen – Haglund, Lundberg (NOR)

Stadion

Estadio de la Cerámica, Villarreal

Trenér Slavie Šilhavý opět udělal pro pohárový zápas několik změn v sestavě. Jen na lavičce zůstali Hušbauer , Bořil, Škoda nebo Stoch, který dnes oslavil 28. narozeniny. Také Villarreal do základní sestavy nenasadil některé opory v čele s druhým nejlepším střelcem španělské ligy Bakambuem, jenž dal předchozích šest branek svého celku a skóroval ve všech třech minulých duelech proti českým klubům.

Očekávaný úvodní tlak favorita se nekonal a naopak v 18. minutě udeřila po prvním faulu Villarrealu Slavia. Domácí sice odvrátili standardku, ale balon poslal zpět do vápna Sobol a Necid hlavičkou k tyči překonal Barbosu. Český útočník navázal na vítěznou trefu z úvodního duelu skupiny s Maccabi a celkově dal už šestý gól po návratu do Edenu.

Po půlhodině si Pražané náskok k údivu nepříliš zaplněného stadionu pojistili. Po krásné kombinační akci Frydrych vysunul Sýkoru, který našel ve vápně nabíhajícího Dannyho a ten přízemní střelou z první zvýšil. Portugalský záložník vstřelil druhou branku po letním příchodu do Edenu.

Villarrealu se vůbec nedařilo, ale Slavia vedení do pauzy stejně jako minule v Astaně neudržela. Nejprve v 41. minutě po Fornalsově přihrávce zakončil brejk přesnou střelou Trigueros a za necelé tři minuty se osmý celek španělské ligy radoval z vyrovnání. Bacca se po centru od spoluhráče obtočil kolem Frydrycha s Jugasem a překonal Laštůvku.

V poločase musel ze hry kvůli zranění slávistický stoper Deli a úvod druhé půle patřil "Žluté ponorce". Za již překonaným Laštůvkou dvakrát zachránila situaci obrana a v 55. minutě Ünal zblízka minul.

Po hodině přišel na trávník kanonýr Bakambu a semifinalista Ligy mistrů z roku 2006 pokračoval v náporu. Baccův pokus po úniku vytáhl konečky prstů Laštůvka a závěr už červenobílí ubránili, takže udrželi neporazitelnost ve skupině.

Hráči Slavie se připojili k minutě ticha za oběti lesních požárů ve Španělsku
Hráči Slavie se připojili k minutě ticha za oběti lesních požárů ve Španělsku

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Villarreal 6 3 2 1 10:6 11
2. Astana 6 3 1 2 10:7 10
3. Slavia 6 2 2 2 6:6 8
4. M. Tel-Aviv 6 1 1 4 1:8 4

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud