Pavel Janega
20. října 2017 • 01:40

Vezeme cenný bod, těší Šilhavého. Zápas se musel líbit, smál se

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z VILLARREALU | Před utkáním by slávisté brali remízu všemi deseti. Při vedení 2:0 začali pomýšlet dokonce na výhru. Nakonec čelili ohromnému tlaku Villarrealu a po vyrovnání přežili spoustu dalších závarů. Ale oddechli si. "Z půdy těžkého soupeře vezeme cenný bod," potěšilo trenéra Jaroslava Šilhavého.



Překvapilo vás nečekané vedení 2:0?
"Zápas se musel líbit, ne? (usmívá se) Domácí ukázali velkou kvalitu, ale zaskočili jsme je naší ofenzivou, protože jsme se nespoléhali jenom na bránění. Dopředu jsme byli nebezpeční a využívali jsme rychlých protiútoků. Akce před Dannyho gólem byla nádherná. Po brankách volaly ještě dva tři nedotažené útoky."

Místo toho jste během dvou minut dvakrát inkasovali...
"Bohužel jsme neudrželi pozornost do konce poločasu a dostali v krátkém sledu dva góly. Ty s námi trošku otřásly, ale kluky musím pochválit. Druhý poločas jsme zvládli, byť se tlak stupňoval."

O půli musel střídat Simon Deli. Jak moc jeho absence ovlivnila výkon týmu?
"Bez něj to bylo hodně složité. Se zraněním začal laborovat nějakých sedm minut před půlí. Pak přišla informace, že do přestávky vydrží. Nicméně v poločase po dohodě s lékařem se rozhodl, že nebude pokračovat. Na jeho pozici jsme proto museli přesunout Frýďase (Michala Frydrycha), což měl těžké, navíc teď často nehrával. Ale rozkoukal se brzy a i díky němu jsme už neinkasovali. Takže to zvládl, ale nebylo to příjemné."

Co vám ukázala konfrontace se silným španělským týmem?
"Viděli jsme, jakou má soupeř vynikající techniku s míčem. Těžko se jim odebíral balon, chodili prostředkem po narážečkách, na malém prostoru se dostávali za obranu. Museli jsme být na pozoru. My jsme naopak hráli jednodušeji, protože nám Villarreal nechával prostor pro brejky. Těch jsme využívali. Hrát proti španělským týmům je těžké, ale nám se to, myslím, povedlo. Ukázali jsme jiné přednosti."

Je to velký rozdíl oproti domácí soutěži?
"Jenom tyto zápasy nás posunou dopředu. Jde o to, že kvalitní soupeř na této úrovni potrestá naše chyby. V naší lize se tak neděje. Třeba nějakou chybu uděláme i tam, ale soupeři je tolik netrestají." 

Může být získaný bod zlomový v boji o postup do jarní fáze EL?
"Bodík je trošku nečekaný, ale skupina je pořád otevřená. Jestli mám správné informace, Astana vyhrála 4:0 a lze předpokládat, že vyhraje i v Izraeli. O postup ještě mohou hrát všechny tři týmy." 

V sestavě jste provedl opět mnoho změn, začíná se projevovat kvalita i širšího kádru?
"Jsem rád, že rotace funguje. I proto jsme v létě posilovali a přišli kvalitní hráči. Teď to můžeme zužitkovat. V neděli hrajeme další důležité utkání s Libercem a šanci dostanou zase jiní hráči."

Góly

Domácí: 41. Trigueros, 44. Bacca

Hosté: 18. Necid, 30. Danny

Sestavy

Domácí: Barbosa – Antonio Rukavina, Bonera, V. Ruiz, J. Costa (C) – Trigueros, Guerra, Fornals (77. Castillejo), R. Soriano (46. Čeryšev) – Bacca, Ünal (60. Bakambu).

Hosté: Laštůvka – Frydrych, Jugas, Deli (46. Bořil), Sobol – Souček, Hromada – Sýkora (84. Stoch), Danny (C), Zmrhal (69. Van Buren) – Necid.

Náhradníci

Domácí: Cantero, Gaspar, González, Čeryšev, Castillejo, Hernández, Bakambu

Hosté: Kovář, Bořil, Hušbauer, Rotaň, Stoch, Van Buren, Škoda

Karty

Domácí: R. Soriano, Guerra, J. Costa

Hosté: Bořil

Rozhodčí

Moen – Haglund, Lundberg (NOR)

Stadion

Estadio de la Cerámica, Villarreal

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Villarreal 6 3 2 1 10:6 11
2. Astana 6 3 1 2 10:7 10
3. Slavia 6 2 2 2 6:6 8
4. M. Tel-Aviv 6 1 1 4 1:8 4

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud