2. listopadu 2017 • 20:51

Slavia – Villarreal 0:2. Slavili hosté, potlesk zněl také pro domácí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zase povedený výkon, tentokrát ovšem bez bodu. Fotbalisté Slavie prohráli v Evropské lize s Villarrealem 0:2. Stejně jako při nedávné remíze 2:2 na půdě španělského favorita předvedli sympatický výkon. Hosté šli do vedení po gólu Carlose Baccy z 15. minuty, zvlášť v druhém poločase se ale český mistr mocně tlačil za vyrovnáním a měl řadu šancí. Naděje utnul až vlastní gól Simona Deliho v závěru. Slavia klesla v tabulce skupiny na třetí místo o dva body za Astanu, vedoucí Villarreal má ještě o bod více a je blízko postupu. Do jarní vyřazovací fáze projdou dva celky. 



Góly

Domácí:

Hosté: 15. Bacca, 89. Deli (vl.)

Sestavy

Domácí: Laštůvka – Bořil, Jugas, Deli, Sobol – Hromada (46. Ngadeu), Danny (C) (63. Van Buren), Souček – Sýkora (79. Milan Škoda), Necid, Stoch.

Hosté: Barbosa – M. Gaspar (C), Álvaro González, V. Ruiz, Marín – R. Soriano (82. N. Sansone), Hernández, Trigueros – Bakambu, Fornals (66. Čeryšev), Bacca (72. Moya Martínez).

Náhradníci

Domácí: Kovář, Ngadeu, Zmrhal, Hušbauer, Van Buren, Škoda, Frydrych

Hosté: Cantero, Sansone, Čeryšev, Bonera, Rukavina, Francisco Torres, Moya Martínez

Karty

Domácí: Bořil

Hosté: Bakambu

Rozhodčí

Madden – McGeachie, Mulvanny (všichni Skotsko)

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Návštěva

18 403 diváků

Slavia nastoupila s dvěma změnami oproti úvodnímu vzájemnému duelu, který před dvěma týdny skončil ve Villarrealu 2:2. Místo Frydrycha hrál Bořil a Zmrhala nahradil Stoch. Do sestavy se také po zranění vrátil Deli.

Pražané nezačali slavnostní zápas špatně, ale po čtvrthodině z první šance hostů inkasovali. Brankář Laštůvka vyrazil střílený centr jen před sebe a Bacca balon akrobaticky z voleje poslal pod břevno. Kolumbijský útočník tak navázal na trefu z úvodního vzájemného souboje a Slavia dostala ve čtvrtém domácím pohárovém zápase sezony první gól.

Červenobílí mohli hned za dvě minuty odpovědět. Sobol vrátil balon pod sebe, ale Sýkora byl v těžké pozici a vystřelil jen pomalu po zemi. Ve 23. minutě měl šestý celek španělské ligy dvě šance. Triguerosův pokus nejprve zablokoval Bořil a Bacca pak z malého vápna mířil nad.

Slavia v závěru poločasu dostala semifinalistu Ligy mistrů z roku 2006 pod tlak. Blízko k vyrovnání byl především v 45. minutě Sýkora, jehož přízemní střelu k tyči vyškrábl gólman Barbosa na roh.

V 56. minutě mohli domácí děkovat Fornalsovi, že neprohrávali už 0:2. Hostující záložník zcela nepochopitelně selhal sám před prázdnou brankou a ve stoprocentní šanci vystřelil vedle. Pak se dvakrát neprosadil Bacca. Nejprve jeho střelu vyrazil Laštůvka a vzápětí útočník španělského celku mířil mimo.

Slavia poté výrazně přidala a opět dostala favorita pod velký tlak. V 68. minutě Souček po rohu ve velké šanci trefil spoluhráče Necida a o tři minuty později jeho gólovou ránu vytáhl Barbosa na roh.

Souček byl hodně aktivní, ale neprosadil se ani v 79. minutě, kdy hlavičkoval jen do středu branky. Pak domácí promáchli na malém vápně a minutu před koncem Villarreal po brejku rozhodl. Čeryševovu přihrávku si před Sansonem srazil do vlastní sítě Deli. Slavii tak výsledkově nevyšla generálka na nedělní ligový šlágr v Plzni.

Červenobílí se v příštím utkání představí 23. listopadu na půdě posledního Maccabi Tel Aviv a skupinu uzavřou doma proti Astaně. 

Slávistická děkovačka po utkání s Villarrealem
Slávistická děkovačka po utkání s Villarrealem

Souček po prohře Slavie: Výsledek 0:2 nevypovídá o dění na hřišti
Video se připravuje ...

Záložník Slavie Sýkora: V první půli jsme byli ustrašení, měli jsme na víc
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Villarreal 6 3 2 1 10:6 11
2. Astana 6 3 1 2 10:7 10
3. Slavia 6 2 2 2 6:6 8
4. M. Tel-Aviv 6 1 1 4 1:8 4

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud