3. listopadu 2017 • 14:05

Tlak Slavie? To jste asi viděli jiný zápas, řekl trenér Villarrealu

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pražskou Slavii po zápase s Villarrealem nemrzel jen výsledek 0:2, ale i nespočet nevyužitých šancí. Pokus Jana Sýkory z první půle či nebezpečné střely Tomáše Součka z druhého poločasu po gólu volaly. Trenér soupeře měl ale jiný názor. Podle Javiho Calleji měl celé utkání pod kontrolou jeho tým.



V první pětačtyřicetiminutovce skutečně diktoval tempo hry Villarreal, po změně stran to ale byli především Šilhavého svěřenci, kteří si vytvářeli šance. Neustálé bušení do Barbosovy brány, který se za svůj výkon dostal do sestavy kola v Evropské lize, se ale nevyplatilo, Slavia naopak z kontru inkasovala branku na 0:2, ač sahala přinejmenším po bodu.

"To jste asi viděl trochu jiný zápas," oponoval ovšem trenér "Žluté ponorky" Javi Calleja na dotaz španělského novináře, zda mohlo utkání skončit remízou. "Náš tým měl zápas od první minuty pod kontrolou, ani nevím, kolik jsme si vytvořili šancí a střel na bránu, chyběl tomu jen další gól. Celkově bych to zhodnotil jako kladný výsledek," řekl 39letý madridský rodák.

Jeho tým celkově vystřelil čtrnáctkrát, ovšem jen dvakrát mířil mezi Laštůvkovy tyče. Slavia brankáře Barbosu přímo ohrozila šestkrát, dalších devět střel se do brány nevešlo.

Trenér Slavie Šilhavý: Z neproměněných šancí mám jizvy na srdci
Video se připravuje ...

Callejo ale  Slavii rozhodně neodepsal. "Trochu nám na začátku chyběl klid, rytmus. Je pravda, že Slavia ve druhém poločase měla nějaké příležitosti," uznal kouč, který Villarreal vede od září.

Villarreal, který v neděli čeká ligový ve španělské lize souboj s předposlední Málagou, vede skupinu A s těsným jednobodovým náskokem na Astanu, o další dva body pozadu je Slavia. Dvě kola před koncem skupinové části tak mají šanci na postup do jarních bojů tři kluby. "Bude se bojovat až do konce. Ještě nás čeká důležitý zápas v Astaně. Skupina je velmi vyrovnaná, dnešní výhra pro nás byla podstatná," zhodnotil Calleja.

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Villarreal 6 3 2 1 10:6 11
2. Astana 6 3 1 2 10:7 10
3. Slavia 6 2 2 2 6:6 8
4. M. Tel-Aviv 6 1 1 4 1:8 4

Slávistický záložník Jan Sýkora (vlevo) proti Villarrealu
Slávistický záložník Jan Sýkora (vlevo) proti Villarrealu

Góly

Domácí:

Hosté: 15. Bacca, 89. Deli (vl.)

Sestavy

Domácí: Laštůvka – Bořil, Jugas, Deli, Sobol – Hromada (46. Ngadeu), Danny (C) (63. Van Buren), Souček – Sýkora (79. Milan Škoda), Necid, Stoch.

Hosté: Barbosa – M. Gaspar (C), Álvaro González, V. Ruiz, Marín – R. Soriano (82. N. Sansone), Hernández, Trigueros – Bakambu, Fornals (66. Čeryšev), Bacca (72. Moya Martínez).

Náhradníci

Domácí: Kovář, Ngadeu, Zmrhal, Hušbauer, Van Buren, Škoda, Frydrych

Hosté: Cantero, Sansone, Čeryšev, Bonera, Rukavina, Francisco Torres, Moya Martínez

Karty

Domácí: Bořil

Hosté: Bakambu

Rozhodčí

Madden – McGeachie, Mulvanny (všichni Skotsko)

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Návštěva

18 403 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud