23. listopadu 2017 • 12:00

Kovář by proti Maccabi rád chytal: Na Slavii se chystá spousta známých

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tenhle venkovní zápas se těšil asi nejvíc v sezoně. Možná v něm proti Maccabi Tel Aviv chytat nebude, ale pro slávistického brankáře Přemysla Kováře bude mít zápas v Izraeli v kulisách Evropské ligy zvláštní nádech za jakýchkoliv okolností. Rok a půl totiž působil v Hapoelu Haifa, a když se v únoru 2016 po této misi vracel do Česka, přiznal, že rodina jeho konec v Izraeli skoro oplakala. Tak moc se jim tam líbilo.



Kovářovi přibylo po tomto angažmá mnoho přátel, a podpořila ho. „Ani jsem to nepočítal, byla jich spousta. Vzal jsem s sebou i ženu, která hned cestovala do Haify za všemi známými, aby je pozdravila. Chystá se s nimi na zápas. Moc se na ně těším,“ hlásil Kovář včera v Netanje, dějišti utkání.

„Vzpomínky jsou jen nejlepší, nejen co se týče fotbalu, ale i osobního života. Strašně se nám tu líbilo, ten čas jsme si tu neskutečně užili a moc rádi se sem vracíme. Věřím, že vzpomínky budou pokračovat jen v tom dobrém i po zápase,“ zadoufal.

Slavia proti Maccabi otevírala základní skupinu Evropské ligy, vyhrála 1:0. Kovář v tomto utkání dostal příležitost, první v sezoně, spíš se však nudil. Ovšem už neplatí jen za hecíře a baviče tribun, jak se mohlo zdát při jarním mistrovském tažení.

Na podzim spolehlivě zachytal i v Astaně (1:1), obsadil místo v bráně v domácím MOL Cupu, v lize vypomohl proti Karviné (2:0), když stabilní brankář číslo jedna Jan Laštůvka nebyl stoprocentně připraven.

Je otázkou, zda dnes opět dostane příležitost. „Byl bych strašně moc rád, kdybych šanci dostal, ale samozřejmě budu respektovat rozhodnutí trenéra,“ byl slávistický gólman smířlivý.

Proti Maccabi se postavil celkem čtyřikrát. Naposledy v již zmíněném zářijovém utkání v Evropské lize za Slavii, předtím třikrát v barvách Hapoelu Haifa v izraelské lize – dvakrát byl u vysoké prohry 0:3, jednou přispěl k vítězství 2:0. „To bylo velké překvapení,“ usmál se Kovář při vzpomínce na cenný skalp. Přibude mu dnes další?

Góly

Domácí:

Hosté: 45+1. Hušbauer, 54. Hušbauer

Sestavy

Domácí: P. Rajković – Yeini (C), Tibi, Ben Chaim I, Davidzada – Battocchio (75. T.-S. Sušić), Dor Peretz, Avraham Rikan (60. Golasa), Miha – Schoenfeld (60. Atar), Kjartansson.

Hosté: Laštůvka – Frydrych, Deli, Jugas, Sobol – Ngadeu, Souček – Stoch (79. Van Buren), Hušbauer (C) (88. Danny), Zmrhal – Necid (69. Milan Škoda).

Náhradníci

Domácí: Daniel, Itzhaki, Atar, Filipenka, Golasa, Sušić, Dasa

Hosté: Kovář, Altintop, Danny, Van Buren, Škoda, Hromada

Karty

Domácí: Avraham Rikan, Davidzada, Kjartansson, Dor Peretz

Hosté: Souček, Van Buren

Rozhodčí

Kovács – Marinescu, Artene (všichni Rumunsko)

Stadion

Netanya Municipal Stadium, Netanya

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Villarreal 6 3 2 1 10:6 11
2. Astana 6 3 1 2 10:7 10
3. Slavia 6 2 2 2 6:6 8
4. M. Tel-Aviv 6 1 1 4 1:8 4

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud