23. listopadu 2017 • 22:53

Maccabi - Slavia 0:2. Hušbauer pálil z dálky, k postupu stačí remíza

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie vyhráli v 5. kole Evropské ligy na hřišti Maccabi Tel Aviv 2:0 a přiblížili se k postupu. O vítězství českého mistra rozhodl dvěma povedenými střelami z dálky dnešní kapitán Josef Hušbauer. Červenobílí se posunuli na druhé místo čtyřčlenné tabulky o bod před třetí Astanu a k účasti v jarních vyřazovacích bojích jim stačí za dva týdny doma s kazašským soupeřem na závěr skupiny neprohrát.



Slávisté v Netanje, kde se hrálo kvůli rekonstrukci stadionu v Tel Avivu, navázali na triumf 1:0 z prvního vzájemného duelu v září v Edenu a zlomili letité čekání na výhru venku v pohárech. Na soupeřově hřišti se na evropské scéně radovali po dlouhých 20 zápasech a poprvé od roku 2007.

Trenér Šilhavý vrátil do sestavy uzdraveného Deliho a stejně jako v předchozích zápasech skupiny nasadil na hrot útoku Necida. Červenobílým nahrála výhra Villarrealu v Astaně, která jim dala jistotu, že zůstanou v boji o postup, i kdyby v Netanje nebodovali. Pražané ale od úvodu byli nebezpečnější než Maccabi, které už ztratilo naději na vyřazovací fázi.

V 17. minutě měl první šanci Zmrhal, ale v dobré pozici mířil mimo. Ještě blíže ke gólu byl hostující záložník po půlhodině hry, kdy ránou z dobrých 25 metrů napálil břevno a z dorážky netrefil branku Necid.

Gólová radost slávistických fotbalistů po dalekonosné ráně Josefa Hušbauera
Gólová radost slávistických fotbalistů po dalekonosné ráně Josefa Hušbauera

Šance dál počítali jen hosté. V 39. minutě vykopl Necidovu střelu z brankové čáry Yeini a nedovolil slávistickému útočníkovi navázat na vítěznou trefu z prvního vzájemného duelu.

Už v nastavení první půle se ale Pražané přece jen dočkali. Zmrhal vystihl domácí rozehrávku, potáhl míč podél lajny, přihrál Hušbauerovi a ten střelou z 23 metrů trefil dokonale horní roh branky. Dal svůj první gól od derby se Spartou 17. září.

Hušbauerovi viditelně svědčila kapitánská páska a devět minut po pauze se prosadil znovu, když po Ngadeuově přihrávce překonal Rajkoviče přízemní střelou k tyči z 20 metrů. Slávistický středopolař dal dva góly v jednom utkání poprvé od května 2014 a opět rozjásal početnou skupinu hostujících fanoušků, kteří byli na nepříliš plném stadionu v Netanje hodně slyšet.

Až v 67. minutě si první gólovou šanci vytvořili i domácí. Střídající Atar nejprve mířil do břevna a následně jeho střelu výborně vyrazil Laštůvka. Ve zbytku utkání už hosté tři body v klidu udrželi.

Góly

Domácí:

Hosté: 45+1. Hušbauer, 54. Hušbauer

Sestavy

Domácí: P. Rajković – Yeini (C), Tibi, Ben Chaim I, Davidzada – Battocchio (75. T.-S. Sušić), Dor Peretz, Avraham Rikan (60. Golasa), Miha – Schoenfeld (60. Atar), Kjartansson.

Hosté: Laštůvka – Frydrych, Deli, Jugas, Sobol – Ngadeu, Souček – Stoch (79. Van Buren), Hušbauer (C) (88. Danny), Zmrhal – Necid (69. Milan Škoda).

Náhradníci

Domácí: Daniel, Itzhaki, Atar, Filipenka, Golasa, Sušić, Dasa

Hosté: Kovář, Altintop, Danny, Van Buren, Škoda, Hromada

Karty

Domácí: Avraham Rikan, Davidzada, Kjartansson, Dor Peretz

Hosté: Souček, Van Buren

Rozhodčí

Kovács – Marinescu, Artene (všichni Rumunsko)

Stadion

Netanya Municipal Stadium, Netanya

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Villarreal 6 3 2 1 10:6 11
2. Astana 6 3 1 2 10:7 10
3. Slavia 6 2 2 2 6:6 8
4. M. Tel-Aviv 6 1 1 4 1:8 4

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud