23. listopadu 2017 • 22:55

Tiraspol - Zlín 1:0. Další prohra na hřišti soupeře, Ševci v Evropské lize končí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Zlína do jarních bojů v Evropské lize nepostoupí. V 5. kole prohráli 0:1 na hřišti Šeriffu Tiraspol a před závěrečným duelem doma s Lokomotivem Moskva je jisté, že obsadí poslední místo ve skupině F. Zlín prohrál i třetí venkovní duel ve skupině bez vstřeleného gólu. V Moldavsku ale svěřenci trenéra Bohumila Páník předvedli sympatický výkon, diktovali tempo hry a drželi více míč, jenže měli problémy s brejky soupeře. Po jednom z nich zařídil v 11. minutě vítězný gól Brazilec Jairo.



Šeriff prodloužil svoji neporazitelnost na 21 soutěžních zápasů a dostal se do vedení v tabulce. V posledním kole mu bude stačit k postupu i remíza v Kodani. Zlínští se budou proti Lokomotivu alespoň snažit rozloučit se s premiérovou účastí v EL bodovým ziskem.

Trenér Páník udělal v sestavě oproti posledním utkáním několik změn. Šanci dal brankáři Zlámalovi, Matejovovi, Bartošákovi, Hnaníčkovi, Džafičovi či Železníkovi. Ti potvrdili svoji motivaci a hosté byli od začátku aktivnějším celkem.

Jenže soupeř udeřil z první vážnější šance. Cristiano utekl po levé straně, na jeho centr nedosáhl Bačo a míč se dostal k Jairovi. Brazilský útočník si ho zpracoval do protipohybu druhého stopera Gajiče a střelou pod břevno překonal Zlámala. Krátce na to přežil Zlín šanci Sušiče.

Zlínský obránce Zoran Gajič razantně odkopává míč v utkání na hřišti Šeriffu Tiraspol
Zlínský obránce Zoran Gajič razantně odkopává míč v utkání na hřišti Šeriffu Tiraspol

Hosté měli nadále více ze hry, ale v zakončení nebyli dlouho nebezpeční. To protiútoky a standardní situace domácích volaly po gólu častěji. Brezovec mířil z přímého kopu těsně nad a ve 38. minutě podržel Zlín Zlámal. Po rohovém kopu totiž Bačo smolně tečoval míč na vlastní branku, ale zkušený gólman předvedl skvělý reflexivní zákrok a zabránil jistému gólu.

Po hodině hry ale začal být nebezpečný i Zlín a to zejména zásluhou Mehanoviče. Bosenský útočník nejprve cpal odražený míč do šibenice, ale brankář Mikulič dobře zasáhl. Krátce na to se Mehanovič postavil k přímému kopu a levačkou opět mířil do horního rohu, tentokrát trefil spojnici. A neuspěl ani napotřetí střelou z hranice vápna.

V závěru měl ještě dvě šance domácí útočník Badibanga, ale nejprve z úhlu netrefil branku a po chybě Gajiče v rozehrávce nevyzrál na Zlámala. Zlín na vyrovnání nedosáhl a Šeriff potřetí ve skupině udržel čisté konto.

Góly

Domácí: 11. de Macedo da Silva

Hosté:

Sestavy

Domácí: Mikulić – Racu, Posmac, Kulušić – M. Sušić (C), Brezovec (70. De Nooijer), Anton, Kendyš, da Silva Leite – Badibanga (90+2. Damascan), de Macedo da Silva (84. Balima).

Hosté: Zlámal – Matejov, Bačo, Gajič, Bartošák (80. Bartolomeu) – Ekpai (53. Holzer), Hnaníček (C) (84. Traoré), Jiráček, Džafić – Železník, Mehanović.

Náhradníci

Domácí: Juric, Oliveira, De Nooijer, Mugoša, Balima, Oancea, Damascan

Hosté: Dostál, Hronek, Diop, Traoré, Holzer, Kopečný, Bartolomeu

Karty

Hosté: Bačo, Gajič

Rozhodčí

Nilsen – Gronevik, Isaksen (všichni Norsko)

Stadion

Balšaja Sportivnaja Arena, Tiraspol

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Lok. Moskva 6 3 2 1 9:4 11
2. FC Kodaň 6 2 3 1 7:3 9
3. Tiraspol 6 2 3 1 4:4 9
4. Zlín 6 0 2 4 1:10 2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud