7. prosince 2017 • 20:55

Slavia - Astana 0:1. Hrubka pohřbila postup, domácí v EL končí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Slavie si jarní vyřazovací část Evropské ligy nezahrají. Český šampion v závěrečném 6. kole základní skupiny prohrál doma s Astanou v přímém souboji o postupové druhé místo 0:1 a skončil na třetí příčce čtyřčlenné tabulky. Zápas rozhodl v 38. minutě po chybě slávistické obrany obránce Marin Aničič.



Góly

Domácí:

Hosté: 39. Aničić

Sestavy

Domácí: Laštůvka – Frydrych, Ngadeu, Jugas, Sobol – Souček, Rotaň (68. Van Buren) – Stoch, Danny, Zmrhal (76. Sýkora) – Milan Škoda (C) (17. Necid).

Hosté: Erić (C) – Šitov, Logviněnko, Aničić, Šomko – Twumasi (90+3. Despotović), Majeuski, Grahovać, Tomasov (68. Murtazajev) – Mužikov (83. Malij) – Kabananga.

Náhradníci

Domácí: Kovář, Bořil, Altintop, Van Buren, Necid, Sýkora

Hosté: Mokin, Bejsebekov, Despotović, Malij, Murtazajev, Postnikov, Tagybergen

Karty

Domácí: Sobol, Stoch, Necid

Hosté: Erić, Šitov

Rozhodčí

Massa – Meli, Tegoni (všichni Itálie)

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Návštěva

14 198 diváků

Slavia, které stačila k postupu remíza, tak nevyužila velkou šanci poprvé od sezony 2007/08 vydržet v pohárech až do jara. Pražané dnešní porážkou podtrhli nepříliš vydařený podzim, protože v domácí lize coby obhájce trofeje ztrácejí na vedoucí Plzeň po 16 kolech 14 bodů. Budoucnost trenéra Jaroslava Šilhavého na lavičce červenobílých může být ohrožena.

Slavia vedle postupu přišla i o finanční prémii za druhé místo ve skupině a za účast ve vyřazovací fázi. Celkem v této sezoně v pohárech v součtu kvalifikace Ligy mistrů a Evropské ligy vydělala v přepočtu bezmála 168 milionů korun.

Slavia v posledním letošním utkání postrádala zraněné Deliho s Hušbauerem a do základní sestavy se po měsíci vrátil uzdravený Rotaň. Už po 17 minutách musel kouč Šilhavý stáhnout ze hřiště zraněného útočníka Škodu, místo kterého nastoupil Necid.

BLOG: Šilhavého vratká pozice. Zopakuje se konec podle Lavičkova vzorce? čtěte ZDE »

Strkanice na konci zápasu mezi Slavií a Astanou
Strkanice na konci zápasu mezi Slavií a Astanou

Červenobílí se v úvodu svého 150. utkání v soutěžích UEFA nemuseli za každou cenu tlačit dopředu a dlouho příliš nehrozila ani Astana, která za předešlý měsíc odehrála jediný soutěžní zápas a už od minulé středy se připravovala v Praze.

V 38. minutě ale kazašský mistr nečekaně udeřil a zmrazil celý Eden. Po přímém kopu ze strany promáchl centr gólman Laštůvka, od Necida se balon odrazil před prázdnou branku a stoper Aničič jej pohodlně doklepl do sítě. Asistent rozhodčího nejprve signalizoval ofsajd, ale sudí nakonec trefu uznali.

Do druhého dějství vstoupili domácí velkým náporem. Danny v 48. minutě vyslal do sóla Zmrhala, ale ten v jasné šanci s gólmanem přehodil i branku. Poté těsně minul Necid a hlavičku stejného hráče pak chytil Erič.

Domácí nápor pak chvíli ustal a zesílil až s blížícím se koncem. V 78. minutě si naskočil na centr střídající Van Buren, ale hlavičkoval do brankáře. Pak rozhodčí odpustil hostům penaltu za úder loktem do Necidova obličeje. Závěrečný nápor už vyrovnání nepřinesl a Astana tak mohla slavit pro kazašské týmy historický postup.

Je to zklamání, smutnili Zmrhal s Necidem po vyřazení ze skupiny
Video se připravuje ...

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Villarreal 6 3 2 1 10:6 11
2. Astana 6 3 1 2 10:7 10
3. Slavia 6 2 2 2 6:6 8
4. M. Tel-Aviv 6 1 1 4 1:8 4

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud