8. prosince 2017 • 11:49

Tvrdík po vyřazení Slavie: Udělali jsme chyby, ale nechybí nám sebereflexe

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Postup do Ligy mistrů nevyšel. A ani následný cíl postoupit do jarních bojů Evropské ligy nedopadl. Vedení fotbalové Slavie má po podzimní části sezony o čem přemýšlet. Po čtvrteční prohře s Astanou (0:1) se k situaci v klubu vyjádřil i šéf Jaroslav Tvrdík. „Udělali jsme chyby, ale neztratili jsme víru v úspěch naší cesty a nechybí nám sebereflexe,“ napsal na svém Twitteru.



O Ligu mistrů přišli už v srpnu a ve čtvrtek ukončili i působení v Evropské lize. Když se k tomu připočte čtrnáctibodová ztráta v HET lize na první Plzeň, dá se s klidem konstatovat, že dosavadní sezona „sešívaných“ se nevyvíjí dle představ.

A vědom si toho je i nejvýše postavený muž v Edenu, Jaroslav Tvrdík . Poté, co Slavia nezvládla duel o postup do jarního play off Evropské ligy, napsal na Twitter příspěvek, ve kterém nastínil současné postavení klubu.

„Chtěli bychom rozdávat fotbalovou radost, je to smysl existence klubu. Chápeme, že je těžké hledat pozitiva na našem podzimu. Udělali jsme chyby, ale neztratili jsme víru v úspěch naší cesty a nechybí nám sebereflexe,“ uvedl Tvrdík. „Děkujeme fanouškům za úžasnou podporu,“ dodal závěrem.

Jeden zápas o mém konci ve Slavii nerozhodne, řekl trenér Šilhavý po vyřazení
Video se připravuje ...

Možná až překvapivě diplomatické vyjádření se netýkalo trenéra Jaroslava Šilhavého , který už před zápasem potvrdil, že tlaky na jeho pozici zevnitř klubu opravdu jsou.

„Takhle pracovat nejde, buď má  trenérský tým důvěru, nebo nemá. Takové spekulace pořád dokola nemají smysl, nikomu to nepomáhá. Musíme si nalít čistého vína. Zprávy, které teď v médiích probíhají… taková vyjádření o mé osobě mi nepřijdou férová. I pro tým to není nic příjemného, když to vychází vlastně z klubu,“ vyslal vzkaz vedení.

Po prohře s Astanou si za svým prohlášením i nadále stál. „To, co jsem řekl, platí. Jeden zápas podle mě nerozhodne, jestli byla naše práce hodnocená jako dobrá, nebo špatná. S Honzou Nezmarem (nový sportovní ředitel Slavie - pozn. red.) máme v pátek setkání, tam se dozvíme víc. Datum, kdy bude nějaká další velká schůzka, zatím neznám,“ uvedl.

Posmutnělý Jakub Jugas opouští hřiště po porážce s Astanou
Posmutnělý Jakub Jugas opouští hřiště po porážce s Astanou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud