25. listopadu 2021 • 19:43

Fanoušci Rangers provokují. Spartu i Slavii hodili do "koše" UEFA

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před utkáním Evropské ligy v Glasgowě mezi Spartou a domácími Rangers se u stadionu jitřily emoce. Domácí fanoušci vyvěsili transparent, který kritizuje UEFA, Spartu i Slavii v boji proti rasismu. Zejména kvůli událostem spojeným s domácím hráčem Glenem Kamarou. Ten se dostal při jarním duelu se Slavií do konfliktu se stoperem Ondřejem Kúdelou, v duelu na Letné jej zase domácí příznivci Sparty vypískali.



Transparent visel na plotě proti hlavní bráně slavného stadionu Ibrox. Na něm bylo logo UEFA, v prvním písmenu daná loga Sparty a Slavie. Největší české kluby i evropskou fotbalovou asociaci domácí fanoušci nazvali „apologists for racism and greed“, volně přeloženo „Omlouvači rasismu a chamtivosti.“

Transparent kritizující UEFA i české kluby byl před utkáním z plotu sundán.

Vztahy mezi Rangers a oběma pražskými kluby jsou napjaté. Vše odstartovalo březnové odvetné utkání Slavie play off Evropské ligy ve Skotsku (2:0), kde se do konfliktu ve vypjatém závěru dostali Ondřej Kúdela a Glen Kamara. Hráč skotského celku obvinil českého stopera z rasismu, finský hráč měl zase fyzicky zaútočit na člena národního týmu v tunelu po zápase.

Kúdela od UEFA vyfasoval desetizápasovou stopku pro utkání na evropské scéně a přišel o EURO. Kamara si vyslechl pískot v zápase na Letné (1:0), kde na podzim nastoupil v prvním zápase skupiny Evropské ligy proti Spartě. Dostal červenou kartu a hosté si stěžovali, že pískot na něj znamenal projevy rasismu, což Sparta odmítá.

Aktuální výjezd Sparty do Skotska doprovází přísná bezpečnostní opatření. Fanouškům klub nedoporučil po městě nosit symboly spjaté se Spartou, novináře zase doprovázela ochranka.

Předposlední utkání podzimní skupiny startuje ve 21.00, sledovat ho budeme ONLINE i se studiem a komentáři hosta Lukáše Váchy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud