Richard Šíma
20. září 2008 • 15:20

Otepka souboj o postup ještě nevzdává

TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stále je o co hrát. Přestože ostravský Baník nedal moskevskému Spartaku v úvodním utkání 1. kola Poháru UEFA ani gól a jeden inkasoval, naděje na postup žije. Myslí si to Rudolf Otepka.



Muž, jenž ve čtvrtek večer vedl Baník v roli kapitána.

„Nedali jsme sice gól, ale měli jsme nějakých pět šancí. Měli jsme smůlu. Ale v Moskvě se to může otočit. Třeba se dostaneme do dvou šancí a obě proměníme. To přece vůbec není nemožné,“ prohlásil Otepka, jenž byl úplně první ze všech hráčů Baníku, kdo mohl skórovat.

Svůj přímý kop zakroutil perfektně do šibenice, jenomže brankář Pletikosa stačil konečky prstů balon vytlačit na tyč. „Věčná škoda. Hrálo by se nám mnohem lépe,“ zalitoval muž, jenž se do pohárové Evropy vrátil po osmi letech.

V kabině prý po utkání zavládlo velké zklamání. „Těžko se to popisuje. Všichni jsme cítili, že jsme konečně odehráli dobrý zápas. A že jsme potvrdili, že nejsme jenom mužstvem velkých jmen, jak se o nás říká a píše, ale že máme sílu,“ líčil Otepka pozápasovou atmosféru v šatně Baníku.

„O to horší pro nás bylo, že jsme ten zápas prohráli. Mohlo to skončil úplně naopak,“ pravil blonďatý záložník.

Přestože Baník prohrál, odehrál proti Spartaku Moskva svůj zřejmě nejlepší zápas této sezony. Otepka připustil, že ke zlepšenému výkonu pomohla Baníku také zvýšená motivace.

„Samozřejmě. Byl to zápas Poháru UEFA, všichni si navíc mysleli, jak to projedeme, a to nás vyhecovalo,“ přiznal.

Jenže v neděli se Ostrava vrátí do šedivé ligové reality. O to šedivější, že soupeřem Baníku bude Příbram. Klesne motivace Baníku znovu do podprůměru?

„To se nám už nesmí stát. A ani nestane. U nás v kabině už se o Spartaku Moskva nemluví, řeší se jenom Příbram,“ zdůraznil hráč, jenž přišel do Baníku v minulé sezoně právě z tohoto klubu.

„Už to slyším všude kolem sebe. Už mě kluci hecujou. Prý co Jarda Starka a takové otázky. My musíme udělat všechno pro to, abychom lidi konečně přesvědčili. A já proto budu muset udělat asi něco i před zápasem. Něco motivačního vymyslím,“ dodal Otepka odhodlaně.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud