Richard Šíma
8. srpna 2009 • 02:00

Everton způsobil na Hané šílenství

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Haná se topí v euforii! Sotva se olomoucká Sigma ve třetím předkole Evropské ligy excelentně vypořádala se skotským Aberdeenem, jemuž ve dvou utkáních nastřílela osm branek, těší se na další lahůdku.



Do nadšené Olomouce přijede věhlasný Everton! Chystá se štvanice na vstupenky, na Andrův stadion se totiž momentálně dostane jen něco málo přes deset tisíc lidí.„Ani bychom nemuseli otevírat pokladny a těch deset tisíc lístků bychom okamžitě prodali!“ hlásil olomoucký ředitel Jiří Kubíček.

Olomouc má z losu radost, Slavia nadšená není >>>

„Sotva nám los přidělil Everton, začaly u nás řinčet telefony, všichni máme přeplněné mejlové schránky. Každý chce lístky! Naši obchodní partneři, přátelé, známí lidé i neznámí, prostě všichni,“ popisuje Kubíček, co se na Andrově stadionu strhlo včera krátce po půl druhé.

„A úplně nejlepší bylo, že nám okamžitě volali také zástupci Evertonu, že mají zájem o dvacet tisíc vstupenek! Museli jsme jim vysvětlit, že máme stadion, který momentálně pojme jen deset tisíc lidí,“ smál se olomoucký ředitel. „Teď bychom uživili stánek pro třicet, možná čtyřicet tisíc lidí,“ dodal.

Haná dobře ví, co je to pohárové šílenství. Nejeden fanoušek je pamětníkem slavných časů z počátku devadesátých let, kdy Sigma ve druhém kole Poháru UEFA vyřadila Torpedo Moskva, ve třetím deklasovala německý Hamburk a ve čtvrtém byla jen o gól horší než Real Madrid.

A o rok později dokráčeli Hanáci až do třetího kola. „Tehdy s námi žila celá Olomouc, byly to fantastické časy,“ vybavil si Radoslav Látal, přímý účastník tehdejšího olomouckého tažení.

„Tohle mužstvo může ale prožít něco podobného. Je skvěle rozjeté. A i když je Everton favoritem, bez šancí Olomouc rozhodně není. Bylo by fantastické, kdyby se Sigma přes Everton dostala do skupiny,“ prohlásil Látal.

deník Sport V sobotním deníku Sport najdete:
» celý článek o Evertonu a Olomouci

O čem mluví:
» Co si myslí o zápase s Evertonem trenér Psotka?
» Kolik v Olomouci vyberou za vstupné?

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud