30. září 2009 • 09:54

Sionko: Moc rád bych proti Spartě hrál

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě před nedávnem byl miláčkem fanoušků, v Dánsku oslavoval mistrovský titul ve třetí zemi, s FC Kodaň slavil double. Jenže od nové sezony se stal v klubu nečekaným přívažkem, zřejmě i kvůli solidní smlouvě, kterou s ním funkcionáři podepsali loni v prosinci až do roku 2011.



Na startu podzimu je tak všechno jinak - jeden ze dvou nejzkušenějších hráčů v klubu vysedává pouze na lavičce a není vyloučeno, že se blíží jeho další přestup.

Sionko přišel do Kodaně z kraje loňského jara z Glasgow Rangers a přestup mu svědčil, dařilo se mu i v národním týmu. Jenže mezi oblíbence norského kouče Staleho Solbakkena nepatřil.

"Ale to jsem nikdy neřešil, soustředil jsem se pouze na své výkony a radoval se z výsledků," zavzpomínal na dánské začátky fotbalista v rozhovoru pro ČTK dva dny před zápasem proti Spartě Praha.

V něm se ale bývalý záložník pražského klubu možná ani neobjeví v nominaci. Přitom start v utkání s jeho bývalým klubem, kde zažil nejlepší roky své bohaté kariéry, by si hodně považoval.

"Moc rád bych proti Spartě hrál, v hledišti budou sedět i táta s bráchou, ale v základní sestavě to určitě nebude. Není navíc vyloučeno, že se nedostanu ani do užší nominace k utkání, protože na soustředění nás odjíždí devatenáct a na soupisku může jen osmnáct hráčů," svěřil se smutným hlasem fotbalista, který je přitom co se týče zápasů v evropských pohárech nejzkušenějším hráčem na kodaňské soupisce vůbec.

Možná i proto si na něj v dosavadním průběhu sezony vzpomněl norský trenér Solbakken jen ve chvíli, kdy mu teklo do bot. Do hry ho poslal jen dvakrát a to v pohárových zápasech. V druhém poločase na půdě Apoelu Nikósie a také v podobné situaci před dvěma týdny v Kluži, když tým prohrával.

"Mám na to svůj názor, ale do médií ho říkat nechci. Samozřejmě mě to mrzí, ale asi tuším, proč nehraju také v domácí lize," uvedl záložník, který se už dávno zotavil z letních problémů s kolenem.

Hlavním důvodem bude ještě spíše než osoba norského kouče zřejmě na tamní poměry lukrativní smlouva, kterou Sionko podepsal. Stejně jako v jiných zemích se ani dánským klubům nevyhnula finanční krize a český reprezentant se podle všeho stal nechtěným zbožím.

Sparta se chystá vyloupit Kodaň >>>


V polovině podzimu s tím lze těžko něco dělat, ale v dalším přestupním termínu možná bude muset Sionko svůj osud řešit, přestože životní podmínky pro rodinu si nemůže v Dánsku vynachválit. Možná ho dnes mrzí, že nedopadly údajné letní námluvy právě se Spartou, které však zůstávají ukryty pod rouškou spekulací.

O současné Spartě ale příliš informací nemá, proto toho spoluhráčům a trenérovi příliš prozradit nemůže. "Jen co vyzvím na internetu. Ani českou televizi zde nemám a ze Sparty znám už jen Jardu Blažka a Tomáše Řepku. To Zdenda Pospěch toho ví mnohem více, ten určitě trenérovi řekne více," připomněl svého krajana, jenž se naopak proti bývalému klubu takřka jistě postaví.

V utkání samotném musí Kodaň vyhrát, pokud chce mít reálnou naději na postup. "Pro nás to je jasně klíčový pohárový zápas. Pokud chceme dál, tak musíme vyhrát. Bude to důležitý duel, na který budou určitě diváci hodně zvědaví. Myslím, že přijde přes dvacet tisíc diváků, možná až ke třiceti, ale vyprodáno určitě nebude," domnívá se Sionko.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud