12. července 2011 • 13:56

0:5, 0:3, 0:5, 0:3. Tak hraje Bystroň venku

Autor: kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radost z pohárového postupu v Evropě? Tu ještě David Bystroň, obránce Plzně, nezažil. A to už měl k dispozici celkem pět pokusů. Navíc v zápasech venku často schytal velké příděly. Bilanci, která nahání hrůzu, se urostlý stoper směje. „Fakt věřím, že to teď zlomím.“



Pohárový debut zažil David Bystroň před sedmi lety. S Baníkem vyrazil do Leverkusenu, jenže v úvodním duelu 3. předkola Ligy mistrů utrpěla Ostrava debakl 0:5. Jakoby ten výsledek předpověděl, co bude následovat. Přišly porážky na Middlesbrough 0:3, rok na to další příděl v Heerenveenu (0:5).

O něco lépe na tom byl v Levski Sofia, zápasy na hřištích soupeřů bulharský celek zremizoval 1:1, jenže jak proti Borisovu, tak vzápětí s Žilinou o postup přišel doma.


A když se Bystroň vrátil do Česka, s Plzní prohrál na Besiktasi 0:3. „No je fakt, že jsem venku nikdy nevyhrál a téměř odevšad odjížděl minimálně s trojkou,“ vybavuje si osmadvacetiletý bek. Věří, že v Jerevanu konečně zažije radost.

„Jednou se to zlomit musí,“ říká a tvrdí, že předchozí pohárové nezdary v něm nevyvolávají žádný komplex. „Ovšem loni jsem si na to vzpomněl, když jsme v Istanbulu prohrávali 0:2,“ dodává upřímně.

V porovnání s Baníkem, který v roce 2004 v kvalifikaci neuspěl, je Bystroň přesvědčený, že se Plzeň předvede v lepším světle, nejen díky schůdnějšímu soupeři. „Z Baníku tehdy odešli někteří hráči a nepodařilo se tým dobře doplnit. Plzeň neztratila kromě Honzy Rezka nikoho“.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud