Jonáš Bartoš
19. července 2011 • 21:55

Drtičky i na staveništi! Plzeň soupeře zničila

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Štruncovy sady jsou ještě rozestavěné, stánek fotbalistů Plzně teprve dostává nový kabát. Ne tak samotná hra Západočechů. Horváth a spol. i v odvetném utkání 2. předkola Ligy mistrů dokázali, že na nový ročník jsou připraveni víc než dobře. Pjunik Jerevan zničili suverénně 5:1 a v dalším kole vyzvou s největší pravděpodobností Rosenborg Trondheim.



Kocovina po mistrovské sezoně? Nikoliv! Plzeňští hráči vstoupili ve velkém stylu i do nového ročníku. Ofenzivní sílu Vrbových hochů naplno poznal Pjunik Jerevan. Arménský mistr dostal ve dvou utkáních devět gólů a musí smeknout nad uměním Západočechů.

Největší zbraně Plzně? Stejné jako v minulé sezoně, kdy tým dokráčel až k historickému ligovému triumfu. Nápaditá kombinace dirigována pasy kapitána Horvátha, průniky po stranách, narážečky.


Zkrátka moderní fotbal založený na krátkých, přesných a rychlých přihrávkách podpořených neustálým pohybem a aktivitou směrem dopředu. Všemu kraluje pohotový zakončovatel Bakoš, který se ve dvou střetnutích s Jerevanem trefil hned čtyřikrát.  

Skutečný klenot představuje hra záložní řady. Petržela, Horváth, Jiráček, Kolář, Pilař. Všichni neustále mění místa, vířivým pohybem dělají prostor pro průniky do soupeřovy obrany. Přesně z takových situací Plzeň proti Jerevanu těžila. Zvlášť, když záložníky zezadu skvěle podporovali krajní beci, především zprava Rajtoral.

Styl Západočechů může připomínat hru Barcelony, která vládne současnému fotbalovému světu. Trenér Vrba svým svěřencům ukládá hrát neustále dopředu. Chce, aby jeho tým soupeře přehrával vlastní hrou, nikoliv si nechal vnutit styl soupeře.
Hlavičkový souboj
Hlavičkový souboj

Jistě, celek z Jerevanu zdaleka nemohl prověřit skutečnou sílu Plzně. Arménští mladíci působili v západočeské metropoli od prvních minut odevzdaně, ustrašeně. Nekladli sebemenší odpor a nechali prostor pro dravé průniky Petržely a spol. Vždyť za první poločas ohrozili Pavlíkovu branku jen dvakrát, navíc ani jedna střela nemířila mezi tyče.

Západočechům lze v utkání s Jerevanem vytknout snad jen zaspaný začátek druhého poločasu, kdy Arménce pustili do hry a nechali skórovat.

Chybičky by se našly i v rozehrávce, zejména Bystroň nejméně dvakrát lehkovážně odevzdal míč soupeři. Vyvarovat by se měli i spálených tutovek, kterých bylo skutečně požehnaně.

To jsou ale jen drobnosti. Důležité je, že Viktoriáni jako celek šlapou. A jsou správně nažhavení na to, aby se porvali o postup i do dalšího předkola Ligy mistrů…

Viktoria Plzeň - Pjunik Jerevan 5:1 (3:0)
Branky: 38. a 42. Bakoš, 45.+1 a 57. Kolář, 90.+2 Pilař - 49. Malakjan. Rozhodčí: Munukka - Heininen, Aravirta (všichni Fin.). Bez ŽK. Diváci: 5400. První zápas 4:0, postoupila Plzeň.

Sestavy:

Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Čišovský, Bystroň, Limberský - Petržela (65. Ďuriš), Jiráček, Kolář (81. Darida), Horváth, Pilař - Bakoš (74. Hora). Trenér: Vrba.

Pjunik: Israeljan - Hovsepjan, Harojan, Juspašjan, K. Hovhannisjan (59. Gagik Poghosjan) - Alexanjan, Jedigarjan, Manojan (78. Bakaljan), Malakjan - Manučarjan, H. Hovhannisjan (54. Ghukas Poghosjan). Trenér: V. Minasjan.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud