12. září 2011 • 18:27

Zranění nás trápí, ale Plzeň zvládneme, věří kouč Borisova

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mladý, sebevědomý, a také úspěšný. Přesně takový je Viktor Gončarenko, teprve 34 letý kouč Borisova. Před úvodním utkáním základní skupiny Ligy mistrů s Plzní (20:45, online na iSport.cz) si věří. „Klidně můžeme ze skupiny postoupit,“ vyhlašuje sebejistě.



Gončarenko trénuje Borisov od roku 2007, do základní skupiny Ligy mistrů mužstvo dovedl už podruhé. V sezoně2008/2009 BATE překvapilo remízami s Juventusem či Zenitem Petrohrad, ve skupině se potkalo i s Realem Madrid.

„Každým rokem jsme silnější. Pomáhají nám zkušenosti ze zápasů, co jsme odehráli,“ vrací se k duelům v evropských pohárech. S podobnými zápasy Plzni zkušenosti chybí, čehož Borisov bude chtít využít.

Gončarenka trápí zranění, do Prahy přijel bez čtyř klíčových hráčů. Tým navíc v létě opustili dvě opory, Shitov a Nehajčik zamířili do Dynama Moskva.  „Jde o hráče základní sestavy, znamenají pro nás citelnou ztrátu. I tak je ale náš tým dostatečně silný, aby utkání s Plzní zvládl,“ tvrdí kouč Borisova.

Je to tam! Fotbalisté Plzně se radují z postupu do základní skupiny Ligy mistrůFoto Pavel Mazáč (Sport)
BATE doma v běloruské lize neprohrálo už 15 zápasů, v každém utkání vstřelilo minimálně jeden gól. Podobně jako u plzeňské Viktorie jde o velmi ofenzivní tým, kterému to navíc jde i venku.

„Můžeme použít různé varianty. Nejdůležitější je, abychom zvolili takovou taktiku, kde bude hra útoku i obrany vyvážená,“ prozradil Gončarenko.

Mladý kouč si uvědomuje sílu Plzně, přesto chce uspět. „Soupeře jsme pečlivě prostudovali v utkání s Olomoucí. Má velmi dobrý tým, kvalitní hráče, silné protiútoky. Stejně jako jiné týmy ale má i slabá místa, kterých se budeme snažit využít,“ tvrdí Gončarenko.

Ten krátce po losu prohlásil, že Borisov klidně může postoupit ze skupiny, což by znamenalo porazit AC Milán či Barcelonu. Za svými slovy si stojí i necelých 24 hodin před výkopem v Edenu.

„Všichni nám připisují takovou roli, že bychom měli bojovat o třetí místo, to je jasné. Ale proč bychom nemohli pomýšlet na lepší umístění? Vždy je lepší si klást vyšší cíle a pak je splnit,“ vyhlašuje sebevědomě.

Bude se úspěšný kouč usmívat i zítra v noci, nebo z Prahy odjede jako zpráskaný pes podobně jako trenér Nilsson s Kodaní?
Na lístky na Ligu mistrů čekají půlkilometrové fronty a zhruba 2500 fanoušků.
Na lístky na Ligu mistrů čekají půlkilometrové fronty a zhruba 2500 fanoušků.


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud