Jonáš Bartoš
22. února 2012 • 11:10

Válka s trenérem! Villas-Boas posadil tři hvězdy Chelsea

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

UVINTŘ ANKETA | Ashley Cole, Frank Lampard, Michael Essien. Hráči spjatí s Chelsea, symboly klubu. Zkušená trojice proti Neapoli začala jen na lavičce. Údajně za to, že si hráči v týdnu dovolili kritizovat kouče Villase-Boase. Po dalším výbuchu "blues" se mladému Portugalci rozhodnutí vrací jako bumerang. Po porážce 1:3 v úvodním osmifinále Ligy mistrů tlak na jeho odvolání ještě mnohonásobně vzrostl.



Výkon na hřišti Neapole je pokračováním seriálu trápení anglického giganta. Po slibném začátku přišly tři branky do sítě Petra Čecha, gólů mohlo napadat ještě mnohem víc.

"Je to špatný výsledek, samozřejmě. Ale jde o výsledek, který můžeme otočit v odvetě na Stamford Bridge. Zkusíme zůstat v téhle soutěži," doufá Villas-Boas i přes prohru 1:3.     

Situace v klubu připomíná přetlakovaný papiňák těsně před výbuchem. Naštvaní hráči, naštvaní fanoušci, trenér, který celou situaci zřejmě přestává zvládat. Hrozba vyřazení z Ligy mistrů po vysoké prohře v Neapoli napětí ještě zvýší.

Villas-Boas čelí kritice i z řad vlastních hráčů. Smsky s José Mourinhem, nespokojenost se sestavou, taktikou... V Neapoli portugalský trenér nechal na lavičce trojici letitých opor, které se proti jeho metodám v týdnu vzepřely. Týmu navíc chyběl zraněný kapitán John Terry.

Zklamaný Didier Drogba.Foto ČTK

Ashley Cole má místo na levé straně obrany "blues" léta předplacené. Jenže proti Neapoli si na jeho post stoupl Portugalec Bosingwa, jindy nastupující jako pravý obránce.

"Nebyl stoprocentně v pořádku," vysvětloval absenci anglického reprezentanta trenér.

Pravý důvod je zřejmě jiný.  Mělo jít o mstu za otevřená slova, která proti mladému kouči v týdnu pronesl.

"Přišel jsem vyhrávat medaile a trofeje, jenže s tvojí taktikou to nikdy nedokážu. Cítím se jako robot," uvedl Cole s tím, že na utkání s Neapolí byl stoprocentně v pořádku.

Ironií osudu je, že v Itálii šel Cole na hřiště už po dvanácti minutách, kdy se zranil Bosingwa. V 81. minutě zabránil čtvrtému gólu v síti Chelsea, když na čáře vykopl míč z prázdné branky.

Lampard s Essienem, další týmové opory, se na trávník dostaly až v druhém poločase za stavu 1:3, kdy Villas-Boas potřeboval posílit ofenzivu.

"Mluvil jsem s Ashleym i Frankem. Samozřejmě, jsou zklamaní, že nehrají. Ale mé rozhodnutí musí akceptovat a přenést se přes něj," brání se Villas Boas. Po utkání v Neapoli se ani jeden z hráčů k situaci nevyjádřil.



Propadák v Neapoli, další vlna nenávistného odporu. Villas Boas čelí momentálně obrovskému tlaku. "Tihle hráči mají zkušenosti, cítí, že by týmu mohli pomoct. Já se rozhodují podle toho, co je pro tým podle mě nejlepší," vysvětluje, proč dává před zkušenými mazáky přednost mladším hráčům.

Portugalského trenéra se naopak zastal gólman Petr Čech. "Víme, že pro náš tým pracuje tvrdě. Na každý zápas se stoprocentně připravuje, což my jako hráči uznáváme. Jenže když hráči na trávníku dělají chyby, nemůže nám pomoct," dodává český brankář.

Těžké dny Villase-Boase v Chelsea rozhodně nekončí. Pokud tým skutečně vypadne z Ligy mistrů, jeho éra na Stamford Bridge pravděpodobně velmi rychle skončí. Byť do něj majitel klubu Roman Abramovič investoval miliony liber a zatím mu stále věří...

Frank Lampard odchází z hřiště po posledním hvizdu.
Frank Lampard odchází z hřiště po posledním hvizdu.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud