23. února 2012 • 18:01

Trapný Bayern. Ribéry ignoroval kouče, šéf Bayernu sprostě nadával

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Švýcarská Basilej pokračuje v pohádkové sezoně. Po senzačním postupu ze skupiny v Lize mistrů trápí i Bayern, který v úvodním duelu osmifinále doma porazila 1:0. Mnichovský gigant porážku neunesl. Hvězda týmu Ribéry odmítl podat ruku trenérovi Juppu Heynckesovi, prezident klubu Uli Hoeness pak gesto nevybíravým slovníkem hodnotil do televizních kamer.



Bayern ztrácí půdu pod nohama, což se projevuje na chování hráčů i vedení klubu. V bundeslize klesl na třetí místo, v lize na jaře z pěti možností vyhrál pouhé dva zápasy. Nic, co by si v Bavorsku pro jarní finiš sezony představovali.

Bayern si navíc zkomplikoval život i v Lize mistrů, když si veze jednogólovou porážku z Basileje. Rozhodující gól vstřelil v 86. minutě utkání mladík Stocker.

"Výsledek nás samozřejmě štve. Při obdrženém gólu jsme udělali všechno špatně, nepohlídali si hráče s balonem. Jsme ve složité situaci. Máme skvělé individuality, ale dohromady nám to moc neklape," vystihl atmosféru v šatně gólman Manuel Neuer.

Bayern prohru neunesl, což naznačuje moment ze 71. minuty. Franka Ribéryho střídal Thomas Mueller, hvězda německého celku odcházela ze hřiště naštvaná. Francouzský záložník nepodal ruku kouči Heynckesovi, za trenérem se ani neohlédl.

"Ne, že bych byl s Ribérym nespokojený. Ale v té fázi zápasu jsem musel riskovat, proto jsem na hřiště poslal Mullera," vysvětloval po utkání nizozemský trenér.



Mnohem ostřejší slova volil prezident klubu Uli Hoeness. Toho otázka na nepodání ruky Franka Ribéryho pořádně vytočila.

"Přestaňte s těmi za***nými otázkami na podání ruky. Proč o tom k***a pořád mluvíte?!" rozčiloval se Hoeness v rozhovoru pro televizní stanici Skysport. "Kdo si chce podávat ruku po takovém zápase? Jsme snad na dívčím internátě?!"

Basilej, na jejíž lavičce celé utkání strávil český záložník Radoslav Kováč, prožívá životní sezonu. Pokud se švýcarskému celku podaří přejít přes německého favorita, udělá nejlepší výsledek klubové historie.

Basilej slaví, Bayern smutní. Švýcarský celek vyhrál úvodní osmifinále Ligy mistrů 1:0
Basilej slaví, Bayern smutní. Švýcarský celek vyhrál úvodní osmifinále Ligy mistrů 1:0

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud