20. května 2012 • 10:19

Drogba je hrdinou, ale novou smlouvu nedostal. Zamíří z Chelsea do Číny?!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pomoci týmu k trofejím automaticky neznamená pevné místo v sestavě. Alespoň ne v londýnské Chelsea, kterou dost možná opustí útočník Didier Drogba, jeden z hrdinů včerejšího večera. I přes senzační úspěch v Lize mistrů neví, kde bude hrát. Novou smlouvu nedostal a je možné, že nakonec zakotví v Číně…



Didier Drogba ve včerejším finále ukázal, jak tenká je hranice být hrdinou nebo psancem. Když vyrovnal, fanoušci na tribunách v Mnichově a jistě i u televizních obrazovek šíleli. Odvrátil porážku a Chelsea poslal do prodloužení. V něm ovšem selhal. Ve snaze pomoci týmu zbytečně fauloval Francka Ribéryho a Bayern zahrával pokutový kop.

Fanoušci se už pomalu smiřovali s tím, že jim zlato znovu proklouzne mezi prsty. Jenže! Petr Čech pokus Arjena Robbena zlikvidoval. A Drogba si oddychl. Chelsea žila.

Při penaltovém rozstřelu Drogba ukázal svou vyzrálost, zkušenost a hlavně – klidné nervy.  Možná mu hlavou probleskla situace, kdy na africkém šampionátu pokutový kop zahodil, ale teď ho s přehledem proměnil.

Ke všemu byl rozhodující. Takže hned slavil.

Jako hrdina.

A teď si všimněte toho paradoxu. Ani takový borec neví jistě, kde bude příští sezonu hrát. Jestli to bude v Chelsea, ve Španělsku nebo snad v Číně?  Ačkoliv Drogba ve svých 34 letech přesvědčil, že na špičkový fotbal pořád má, nový kontrakt stále nedostal.

Je to tam! Čech s Drogbou se radují z vítězství ve finále Ligy mistrů nad BayernemFoto ČTK
Majitele klubu Romana Abramoviče přesvědčují hráči, média i fanoušci, aby neotálel a Drogbovi nabídku nové smlouvy předložil co nejdříve. Ale pořád se tak neděje. A to vystřelil pro Chelsea už druhou trofej během několika dnů (FA Cup, LM).

Na co ruský oligarcha čeká? Buď chce i přes úspěch provést v týmu velkou čistku, jak prosáklo na veřejnost už v březnu, nebo ponechá rozhodnutí na novém trenérovi.

Ale to je další paradox. Ani Di Matteo, vítěz Ligy mistrů, vlastně neví, co teď bude. Jak s Drogbou, tak s ním samotným.

Petr Čech a Didier Drogba, ústřední postavy Chelsea ve finále Ligy mistrů proti Bayernu
Petr Čech a Didier Drogba, ústřední postavy Chelsea ve finále Ligy mistrů proti Bayernu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud