Pavel Novotný
10. dubna 2013 • 10:20

Vstříc poháru! Málagu uhranulo choreo fanoušků Dortmundu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Byli blízko. Hodně blízko. Přesto hráči Málagy zažili jedno z největších zklamání kariéry. Nad domácím Dortmundem vedli v odvetném zápase čtvrtfinále Ligy mistrů ještě v poslední minutě utkání, nakonec se však z postupu radoval německý soupeř. Na utkání se však bude vzpomínat i díky fantastickému choreu domácích fanoušků.



Ještě před úvodním výkopem jako by fanoušci Dortmundu na Vestfálském stadionu dali hostům najevo, že je čeká opravdu nezapomenutelný zápas. Choreo, které kotel dortmundských fanoušků vytvořil, se totiž opravdu jen tak nevidí.

Při nástupu obou týmů se na proslavené jižní tribuně začal objevovat obří obraz fanouška Dortmundu pečlivě sledujícího dění na hřišti pomocí dalekohledu.  Povedené choreo zapůsobilo i na leccos zvyklé hráče Málagy, kteří se neubránili pohledu na netradiční výjev.

Pro německý fotbal to bylo malé deja Vu. V roce 1999 přišel Bayern Mnichov ve finále Ligy mistrů proti Manchesteru United dvěma góly v nastavení o jistou výhru, teď si něco podobného vyzkoušela španělská Málaga.

Šestý tým španělské ligy se mohl stát teprve druhým celkem v historii Ligy mistrů, který by jako nováček postoupil hned při své premiérové účasti do semifinálové fáze.

Poprvé a zatím naposledy se to povedlo také španělskému klubu Villarrealu, který shodou okolností opět pod vedením kouče Pellegriniho postoupil do stejné fáze v sezoně 2005/2006.

VIDEO: Tohle choreo opravdu stojí za pohled

Málaga uhrála v prvním utkání čtvrtfinálového dvojutkání s Dortmundem bezbrankovou remízu, v Německu však začala skvěle. Ve 25. minutě poslal hosty do vedení Joaguín, ještě do poločasu však stihl vyrovnat Lewandowski.

Když osm minut před koncem poslal španělský tým znovu do vedení Eliseu, zdálo se být vše jasné. Ještě v 90. minutě utkání hosté vedli, pak však přišly chvíle, na které oba týmy nikdy nezapomenou.

V první minutě nastavení vyrovnal Reus, v závěrečném zoufalém náporu poslal do fotbalového ráje domácí Dortmund Santana. 

"Nikdy jsem něco takového nezažil. Už bylo po nás, ale dokázali jsme obživnout," řekl šéf dortmundského klubu Hans-Joachim Watzke.

"Jsou to nejšílenější chvíle mé kariéry. Je to jako z hollywoodského filmu, tak doufám, že naše tažení Ligou mistrů bude mít i hollywoodský konec," popsal emotivní chvíle bek Neven Subotič.

Felipe Santana slaví třetí a postupový gól Dortmundu
Felipe Santana slaví třetí a postupový gól Dortmundu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud