11. dubna 2014 • 12:36

Semifinále LM: Čech jde s Chelsea na Courtoise, Real proti Bayernu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Semifinále Ligy mistrů budou letos mimořádně napínavá. Fotbalisté Chelsea se v něm utkají s Atlétikem Madrid a půjde i o ostře sledovaný střet brankářů Petra Čecha a Thibauta Courtoise. Dnešní los v Nyonu proti sobě poslal také další dva giganty - Real Madrid s držitelem Zlatého míče Cristianem Ronaldem a Bayern Mnichov, který obhajuje trofej z minulého roku. Průběh ceremoniálu a ohlasy na los jsme sledovali ONLINE na iSport.cz.



Semifinále LIGY MISTRŮ 2013/14
 Real Madrid vs. Bayern Mnichov
Atlético Madrid vs. Chelsea

» AKTUALIZOVAT «

15:29 Brankář Petr Čech nemá na fotbalisty Atlética Madrid příliš dobré vzpomínky. Když proti španělskému celku, který za dva týdny s Chelsea vyzve v semifinále Ligy mistrů, naposledy nastoupil, dostal čtyři góly. Chelsea před dvěma lety po triumfu v Lize mistrů nastoupila proti Atléticu v Superpoháru a s vítězem Evropské ligy prohrála 1:4. "Pro každého z nás je to ne zrovna příjemná vzpomínka. My měli za celý zápas jedinou střelu na bránu a z ní jsme dali gól, oni snad deset šancí," uvedl Čech na svých internetových stránkách. "Smetli nás rozdílem třídy a doufám, že se z toho poučíme," dodal.

13:45 Kapitán Bayernu Mnichov Phillip Lahm o semifinále s Realem Madrid: "V semifinále máte už jen jediný cíl. Dostat se za každou cenu do finále. V našem dvojzápase se utkají dva top týmy, klidně by mohlo jít o finále."

13:37 Jak hodnotí los semifinále Ligy mistrů trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti? "Bude to proti Bayernu velmi náročné, ale obtížné je hrát i proti Realu. Jestli chcete vyhrát Ligu mistrů, musíte stejně porazit každého."

Zástupce Chelsea Paulo Ferreira si třese rukou s ambasadorem Atlétika Madrid José Luis Perez Caminerem po losování semifinále Ligy mistrůFoto Reuters

13:06 Real s Bayernem na sebe dosud na evropské scéně narazily dvacetkrát a pokaždé v LM, nebo jejím předchůdci PMEZ. V semifinále si proti sobě giganti, kteří dohromady mají na kontě 14 triumfů v soutěži, zahrají pošesté. Čtyřikrát uspěl Bayern, Real jen jednou.

12:54 Z českého pohledu bude v semifinále jednoznačně nejzajímavější souboj brankářů. Petr Čech z Chelsea proti gólmanu Atlétika Madrid Thibautu Courtoisovi, který ve Španělsku z londýnského klubu hostuje. UEFA dnes vyvrátila, že by Courtois nesměl proti Chelsea nastoupit. VÍCE ZDE>>>

12:51 Bývalý obránce Chelsea Paulo Ferreira zastupoval londýnský klub při losování Ligy mistrů v Nyonu. "Pro Chelsea je to 50 na 50. Atlético si zaslouží být v semifinále, když porazilo Barcelonu," uvedl Ferreira po ceremoniálu.

12:38 A je jasno! Fotbalisté Chelsea s Petrem Čechem se v semifinále Ligy mistrů utkají s Atléticem Madrid. Druhou dvojici tvoří Real Madrid a Bayern Mnichov. První zápasy se hrají 22. a 23. dubna, odvety 29. a 30. dubna.

12:25 Po krátkém předělu přichází na řadu losování semifinále Ligy mistrů. Luis Figo už je na pódiu v Nyonu připravený.

12:20 Za Juventus se losování zúčastnil Pavel Nedvěd.

12:16 Semifinálové dvojice v Evropské lize: Sevilla - Valencie, Benfica - Juventus. První zápasy se hrají 24. dubna, odvety 1. května.

12:05 Nejdřív dojde na losování semifinále Evropské ligy. V osudí je Juventus Turín, FC Sevilla,  Benfica Lisabon, Valencie.

12:00 Slavnostní ceremoniál v Nyonu právě začal.

11:59 Všechno je jinak. Brankář Thibaut Courtois může nastoupit proti svému mateřskému klubu Chelsea v Lize mistrů. Podle UEFA je dohoda mězi oběma kluby neplatná a londýnský klub nemůže po Atlétiku Madrid vymáhat žádnou částku. Více ZDE>>>

11:53 Míčky z osudí bude po boku generálního sekretáře UEFA Gianniho Infantina z osudí tahat Luis Figo, který pohár pro vítěze Ligy mistrů získal s Realem Madrid v roce 2002.

11:51 Bayern Mnichov může být prvním týmem, který obhájí prvenství v Lize mistrů. Atlético Madrid je ze semifinalistů jediným týmem, který naopak Ligu mistrů nikdy nevyhrál.

11:41 "Neřeším, s kým se střetneme. Člověk si už ani ve čtvrtfinále nemůže vybírat. Když ale chceme postoupit, musíme si poradit s každým," prohlásil český gólman Petr Čech z Chelsea.

11:29 Franck Ribéry pro své spoluhráče v Bayernu Mnichov vytvořil v letošním ročníku Ligy mistrů 30 šancí. O devět víc než další hráč v pořadí, v této statistice jasně vládne.

11:20 Atlético Madrid inkasovalo v Lize mistrů jen pět branek v deseti duelech. Jde o defenzivní rekord v této soutěži.

11:17 "Soupeře si nemůžeme vybírat, všichni jsou těžcí. Atlético porazilo Barcelonu, Real je hodně silný, s Chelsea by to bylo zajímavé," uvedl Arjen Robben, hvězda Bayernu Mnichov.

11:10 "Věřím, že Atlético v letošní sezoně přepíše historii," říká před losem útočník Koke, jenž skóroval v odvetném zápase proti Barceloně a rozhodl o postupu Atlétika do semifinále Ligy mistrů.

10:58 Dnešní losování bude v režii generálního sekretáře UEFA Gianniho Infantina. Asistovat mu budou ambasadoři finálových zápasů Ligy mistrů a Evropské ligy Luis Figo a Ciro Ferrara.

10:55 Iker Casillas, brankář Realu Madrid: "Těším se na losování. Ať už dostaneme kohokoliv, čeká nás těžký úkol. Ale my jsme Real Madrid a nemáme strach z nikoho!"

10:50 Losovat se bude také semifinále Evropské ligy, kam postoupily Juventus, Sevilla, Valencie a Benfica Lisabon.

10:47 Chelsea přišla s návrhem, díky kterému by Courtois proti ní mohl nastoupit. Musí ale splnit jednu podmínku: podepsat s londýnským klubem novou smlouvu... VÍCE ZDE »

10:45 Představitelé Atlétika Madrid doufají, že se vyhnou Chelsea, aby mohl v semifinále chytat Thibaut Courtois. Belgický brankář je totiž ve španělském klubu na hostování právě z londýnského celku, a pokud by ho Atlético chtělo do vzájemného duelu postavit, muselo by zaplatit vysokou částku. Údajně tři miliony eur za zápas, tedy šest milionů za dvojutkání (asi 164 milionů korun). VÍCE ZDE »

10:30 V semifinále Ligy mistrů je jediný český zástupce brankář Petr Čech. S Chelsea probojoval mezi nejlepší čtyřku po úterním vítězství 2:0 nad Paris St. Germain. Mezi elitní čtveřicí jsou ještě obhájce trofeje Bayern Mnichov a madridské kluby Atlético s Realem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud