11. dubna 2014 • 19:10

Courtoise proti Chelsea nenasadí? Atlético nechce naštvat Abramoviče

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Situace kolem brankáře Thibauta Courtoise je pořádně zamotaná. UEFA sice tvrdí, že klauzule o zákazu startu v zápase s Chelsea neplatí, jenže vedení Atlétika Madrid vážně uvažuje o tom, že ji stejně dodrží.



Důvodem je snaha udržet Courtoise v Atlétiku Madrid i pro příští sezonu. Proto španělský celek zvažuje možnost nenasadit talentovaného brankáře proti Chelsea, přestože může.

Thibaut CourtoisFoto EPA
„Nechtějí naštvat majitele Romana Abramoviče a znepřátelit si ho,“ spekulují španělská média. Dobré vztahy s představiteli Chelsea by naopak mohly Courtoisovo hostování v Atlétiku o další rok prodloužit.

Otázkou je, jak by se na celou věc dívala UEFA. Ta už v pátek před losem semifinálových dvojic Ligy mistrů uvedla, že klauzule ve smlouvě o hostování je neplatná a Courtois může nastoupit. Zároveň pohrozila Chelsea, aby nevyvíjela na hráče tlak, zda (ne)může hrát, jinak bude „odpovídajícím způsobem potrestána“.

Londýnský klub poslechne a pravidla Ligy mistrů i UEFA dodrží.

„Thibaut může proti nám hrát, tedy pokud ho Atlético pošle na hřiště. To je jednoduché. Vyhodnotíme si ještě prohlášení UEFA, ale určitě nechceme porušit žádná pravidla,“ uvedl výkonný ředitel Chelsea Ron Gourlay.

Nastoupí Courtois s Petrem Čechem na jednom hřišti?
Nastoupí Courtois s Petrem Čechem na jednom hřišti?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud