14. dubna 2014 • 19:50

Nejistota kolem Courtoise. Atlético plánuje schůzku s Chelsea

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Thibaut Courtois bez souhlasu Chelsea v semifinále Ligy mistrů nenastoupí, zopakoval prezident Atlétika Madrid Enrique Cerezo. Ve Španělsku se start belgického brankáře řeší každý den a je žhavým tématem. Situace se zkomplikovala v momentě, kdy UEFA prohlásila klauzuli ve smlouvě za neplatnou.



„Courtois bude hrát jen v případě, že se dohodneme s Chelsea,“ řekl šéf Atlétika Cerezo. Tím částečně potvrdil informace španělských médií, že bez souhlasu londýnského klubu mladý Belgičan v semifinále LM chytat nebude, protože Atlético nechce naštvat Romana Abramoviče.

Důvodem je to, že španělský klub by rád prodloužil Courtoisovo hostování o další rok. „To je pravda, chceme ho udržet,“ přiznal Cerezo. A Chelsea patrně nebude proti, jestliže s Courtoisem prodlouží kontrakt, který platí do léta 2016.

Podle posledních informací talentovaný gólman nebyl zahrnut ani do transferu útočníka Diega Costy opačným směrem. Deník Marca tvrdí, že se kluby již dohodly na částce 60 milionů eur. Už jen kvůli finančním problémům to může být další důvod, proč Atlético chce udržet s představiteli Chelsea dobré vztahy.

Kluby se ve smlouvě o hostování domluvily, že Courtois ve vzájemném duelu nesmí nastoupit. Jinak bude tato skutečnost štědře zaplacena třemi miliony eur za zápas. „A to si nemůžeme dovolit,“ řekl Cerezo už minulý týden.

UEFA sice v pátek vydala prohlášení, že tyto klauzule v Lize mistrů nejsou platné, nicméně španělský klub ji bez souhlasu s Chelsea chce dodržet. Rozhodne tedy až schůzka mezi funkcionáři obou celků.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud