23. dubna 2014 • 12:01

Real vs. Bayern: Ramosova penalta, brutální faul i nejrychlejší gól LM!

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Večerní šlágr Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Bayernem Mnichov bude soubojem nejen dvou z těch absolutně nejlepších týmů planety, ale také dalším zápisem do bohatých dějin střetů těchto gigantů. Před několika lety byl v právě tomto španělsko-německém souboji vstřelen vůbec nejrychlejší gól Champions League. A to není jediný zajímavý zápis historické rivality.



Madrid proti Mnichovu
sedmkrát zvítězil Real
dvakrát zápas skončil remízou
jedenáctkrát vyhrál Bayern

Bílý balet čeká souboj s černou bestií. Právě tak španělští fanoušci říkají Bayernu Mnichov, jenž se v úvodním semifinále Ligy mistrů utká s Realem Madrid.

Ostrá přezdívka má svůj důvod. Vždyť bavorský celek z většiny vzájemných zápasů se španělským soupeřem vyšel jako vítěz. A dnes večer by rád ke své strach vyvolávající legendě přidal další vítěznou kapitolu.

Němečtí šampioni slavili i po zatím posledním měření sil s madridským celkem. V domácí odvetě vyrovnali po výhře 2:1 stav předloňského semifinále a postup do boje o nejprestižnější klubovou trofej si zařídili v penaltovém rozstřelu. Pravda, bylo to s vydatnou pomocí obránce Realu Sergia Ramose, který svůj klíčový pokus poslal do stratosféry.

Ramos nechyběl ani u předcházejícího dvojzápasu obou obrů. V roce 2007 se Bayernu ve druhém zápase osmifinále LM povedlo dokonce přepsat historii soutěže. Realu se nepovedla rozehrávka po výkopu, domácí s ukradeným míčem rozjeli rychlou akci po pravém křídle a na jejím konci se prosadil nizozemský kanonýr Roy Makaay. Čas? 10,12 sekundy, nejrychlejší gól v dějinách Ligy mistrů!

Ale ne pokaždé to vládcům bundesligy šlo tak lehce. Jen málo zápasů se do dějin rivality s Realem zapsalo jako semifinále Poháru mistrů evropských zemí v roce 1987. V prvním zápase nezvládl výbuch španělského temperamentu Juanito a ve snaze oplatit ostrý zákrok Lottharu Matthäusovi se na hvězdu domácích surově vrhnul a dupnul mu na záda.

Jenže ani tenhle atentát mnichovské fotbalisty nerozhodil. Juanito byl vyloučen a dostal zákaz startu v evropských pohárech na pět let (už v roce 1978 si dokonce za napadení rozhodčího vysloužil dvouletý distanc), ale pomsta Bayernu byla čistě fotbalová. Real rozmetali 4:1 a i navzdory porážce 0:1 v odvetě "bílý balet" vyřadili.

Zopakuje "černá bestie" historii i dnes večer?

MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 4. • 20:45
Real Madrid
Real Madrid
1:0
ONLINE
23. dubna
20:45
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
Góly

Domácí: 19. Benzema

Hosté:

Sestavy

Domácí: Casillas – Carvajal, Ramos, Pepe (73. Varane), Coentrão – Modrić, Alonso, di María – Isco (82. Illarramendi), Benzema, Ronaldo (73. Bale).

Hosté: Neuer – Rafinha (66. Martínez), J. Boateng, Dante, Alaba – Robben, Lahm, Kroos, Schweinsteiger (74. T. Müller), Ribéry (73. Götze) – Mandžukić.

Náhradníci

Domácí: López, Varane, Marcelo, Bale, Casemiro, Illarramendi, Morata

Hosté: Zingerle, Raeder, Martínez, Götze, Weiser, Müller, Pizarro

Karty

Domácí: Isco

Rozhodčí

Webb – Mullarkey, Cann (všichni Anglie)

Stadion

Estadio Santiago Bernabéu (Madrid)

Mistrovské oslavy bundesligových šampionů z Bayernu Mnichov. Odstartovala je už před několika týdny výhra nad Herthou Berlín!
Mistrovské oslavy bundesligových šampionů z Bayernu Mnichov. Odstartovala je už před několika týdny výhra nad Herthou Berlín!

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud