23. dubna 2014 • 17:35

Autobus, který nejde prostřelit. Fanoušci se smějí taktice Chelsea

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nehráli na krásu, ale na výsledek. Plán fotbalistů Chelsea, jak si odvést z hřiště Atlétika Madrid přijatelný výsledek pro odvetu semifinále Ligy mistrů vyšel. Za defenzivní taktiku ale po remíze 0:0 však schytali posměšky od fanoušků na internetu.



Už v průběhu zápasu se ozval syn vlastníka West Hamu Jack Sullivan, který výkon Chelsea označil za fotbal z 19. století. Proč? V této sezoně použil trenér Chelsea José Mourinho stejné přirovnání na adresu West Hamu po vzájemném zápasu v anglické lize (0:0). „Nechtějte po mě, abych se vyjadřoval k názoru syna vlastníka West Hamu,“ zareagoval na Sullivanův vzkaz Mourinho přímo po zápase.

Popularitu si získalo také video zveřejněné na serveru YouTube, které průběh utkání s vedoucím týmem španělské ligy shrnulo do 21 sekund. Míč v něm lítá směrem k autobusu Chelsea zaparkovaném před brankou. Za volantem sedí Mourinho, mezi pasažéry je i brankář Petr Čech, který musel kvůli zranění odstoupit už na začátku první půle.

VIDEO | Podívejte se na zápas Chelsea v 21 sekundách

Úporný důraz na defenzivu zachytili v rámci internetové tvořivosti také další fanoušci, kteří během zápasu komentovali výkon Chelsea. Jak ho viděl samotný Mourinho? "Nešli jsme do utkání s myšlenkami na remízu 0:0. Ale zápas se odvíjel jistým směrem, kdy cítíte, že musíte být opatrní, neinkasovat a pokusit se proměnit jednu z mála šancí, které si vytvoříte," řekl po úterním duelu v Madridu. Své kritiky jen těžko přesvědčil.

Taktika "zaparkovaného autobusu" se projevila i na jednom z těchto nákresů pohybu hráčů Chelsea na hřišti
Taktika "zaparkovaného autobusu" se projevila i na jednom z těchto nákresů pohybu hráčů Chelsea na hřišti

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud