1. května 2014 • 12:15

Terryho slzy: Nebyl fit, chtěl pomoct. A pak byl u klíčového gólu

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle pohled fanouškům fotbalové Chelsea trhá srdce. John Terry stojí ve středovém kruhu, z očí mu tečou slzy a ve tváři má výraz zoufalého smutku. Blues právě prohráli odvetu semifinále Ligy mistrů s Atlétikem Madrid 1:3 a ikona klubu zůstala popáté před branami finále...



MATCH OVERVIEW LEGACY
30. 4. • 20:45
Chelsea FC
Chelsea FC
1:3
ONLINE
30. dubna
20:45
Atlético Madrid
Atlético Madrid
Góly

Domácí: 36. Torres

Hosté: 44. Adrián, 61. D. Costa, 72. Turan

Sestavy

Domácí: Schwarzer – Ivanović, Cahill, Terry (C), Cole (54. Eto´o) – Willian (77. Schürrle), Ramires, Hazard, Luiz, Azpilicueta – Torres (67. Ba).

Hosté: Courtois – Torres Juanfran, Miranda, Godín, Filipe – Koke, Tiago (C), M. Suárez, Turan (83. C. Rodríguez) – D. Costa (76. J. Sosa), Adrián (66. Raúl García).

Náhradníci

Domácí: Hilário, Kalas, Oscar, Schürrle, van Ginkel, Ba, Eto´o

Hosté: Aranzubia, Alderweireld, García, Rodríguez, Diego, Sosa, Villa

Karty

Domácí: Cahill

Hosté: D. Costa, Adrián

Rozhodčí

Rizzoli – Faverani, Di Liberatore

Stadion

Stamford Bridge, London

I když prý v Chelsea jedná o nové smlouvě, ve třiatřiceti letech muselo být Terrymu jasné, že další šance už nikdy přijít nemusí.

Dlouholetý kapitán Blues má sice titul z roku 2012, ale tehdy v mnichovské Allianz Areně kvůli trestu sledoval penaltový triumf nad Bayernem pouze z tribuny a modrý dres oblékl až na předávání poháru.

Terry udělal všechno pro to, aby mohl ve středu proti Atlétiku hrát i přes ne úplně doléčené zranění. Ale sám možná cítil, že měl radši přenechat místo někomu jinému.

Na hřiště ho pustila jen injekce proti bolesti do zraněného kotníku. A proti bleskurychlým kontrům soupeře to bylo znát. Při vyrovnávacím gólu Atlétika v klíčové chvíli spadl a pak nestačil zachytit zpětnou přihrávku na Adriana Lopeze.

Byl Terry opravdu ve stavu, aby mohl hrát? „Každý z mých hráčů byl připravený nastoupit, protože chtěli být připravení a chtěli hrát. Chtěli pomoci,“ prohlásil po zápase podle BBC kouč Mourinho, kterého trápila zranění i karetní tresty.

Sám Terry pak mohl všechno napravit na začátku druhého poločasu, kdy si naskočil na centr Williana – jenže jeho hlavičku famózně zneškodnil brankář Courtois.

„Jedna minuta ve druhém poločase o všem rozhodla. Minuta, ve které gólman Atlética předvedl nemožný zákrok proti Terryho hlavičce a kdy penalta zlomila utkání,“ komentoval pak Mourinho klíčové momenty.

Terrymu tak nakonec zbyly jen oči pro pláč. Po zápase se ho snažil utěšit i bývalý spoluhráč Tiago, ale tohle jen tak bolet nepřestane… Dostane Terry ještě jednu šanci?

Zlomený John Terry po semifinálové odvetě s Atlétikem, které zavřelo Chelsea cestu do finále Ligy mistrů
Zlomený John Terry po semifinálové odvetě s Atlétikem, které zavřelo Chelsea cestu do finále Ligy mistrů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud