24. května 2014 • 23:21

Skvělý obrat Realu! Ve finále Ligy mistrů smetl Atlétiko 4:1 v prodloužení

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byli blízko porážky, nakonec fotbalisté Realu Madrid slaví triumf v Lize mistrů. Ve finále porazili Atlétiko Madrid 4:1. Přitom na 1:1 vyrovnali zásluhou Sergia Ramose až v nastavení druhé půle. Městského rivala pak smetli třemi góly v druhé části prodloužení a připsali si jubilejní desáté prvenství v soutěži.



MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 5. • 20:45
Real Madrid
Real Madrid
4:1
ONLINE
24. května
20:45
Atlético Madrid
Atlético Madrid
Góly

Domácí: 90+3. Ramos, 110. Bale, 118. Marcelo, 120. Ronaldo

Hosté: 36. Godín

Sestavy

Domácí: Casillas (C) – Carvajal, Ramos, Varane, Coentrão (59. Marcelo) – Modrič, Khedira (59. Isco), di María – Bale, Benzema (79. Morata), Ronaldo.

Hosté: Courtois – Torres Juanfran, Miranda, Godín, Filipe (83. Alderweireld) – Raúl García (66. J. Sosa), Tiago, Gabi (C), Koke – D. Costa (9. Adrián), David Villa.

Náhradníci

Domácí: López, Pepe, Marcelo, Arbeloa, Isco, Illarramendi, Morata

Hosté: Aranzubia, Alderweireld, Suárez, Rodríguez, Diego, Sosa, Adrián

Karty

Domácí: Ramos, Khedira, Marcelo, Ronaldo, Varane

Hosté: Raúl García, Miranda, David Villa, Torres Juanfran, Koke, Gabi, Godín

Rozhodčí

Björn Kuipers (NED) – Sander van Roekel (NED) a Erwin Zeinstra (NED)

Stadion

Estádio do Sport Lisboa e Benfica, Lisabon, Portugalsko

Začátek finále, ve kterém poprvé nastoupily dva celky z jednoho města, byl z obou stran opatrný. Jedinou zásadní událostí na dlouho bylo střídání Diega Costy. Nejlepší střelec Atlética sice nastoupil v základní sestavě, přestože si před týdnem natrhl stehenní sval, zranění ale zjevně zcela nedoléčil a ze hřiště musel už v deváté minutě.

K první střele na branku se dostal až v 28. minutě Ronaldo, s jeho pokusem z přímého kopu si však Courtois poradil. Ještě větší šanci měl krátce nato Bale, který pronikl po chybné přihrávce Tiaga středem obrany Atlética, ale mířil vedle.

Italský kouč vítěze Ligy mistrů Carlo Ancelotti s pohárem
Italský kouč vítěze Ligy mistrů Carlo Ancelotti s pohárem

Atlético zahrozilo až v 36. minutě a hned šlo do vedení. Prosadil se Diego Godín, jehož hlavičku trestuhodně podběhl brankář Realu Casillas. Uruguayský obránce si tak připsal další důležitý gól - přesně před týdnem zařídil remízu 1:1 s Barcelonou a zajistil Atléticu mistrovský titul.

Ve druhé půli se k přímému kopu dostal opět Ronaldo , jeho střelu pod břevno ale Courtois vyrazil na roh. Po něm se nejlepší střelec soutěže dostal k hlavičce, kterou ale poslal mimo.

Cristiano Ronaldo se dočkal gólu, v prodložení pečetil výhru Realu ve finále Ligy mistrů nad Atlétikem Madrid 4:1Foto EPA
Trenér Realu Ancelotti poté na hřiště poslal Marcela s Iscem a rekordman Ligy mistrů začal mít znatelně navrch, dlouho ale bez výsledku. Do šance se sice dostal Bale, únik však zakončil nepřesnou střelou šajtlí.

Real pak z tlaku vytěžil několik závarů, ale vyrovnání se dočkal až ve třetí minutě nastavení. Hlavou po rohu se o to postaral Sergio Ramos a zaznamenal šestou branku v posledních sedmi soutěžních zápasech. V Lize mistrů navázal na dvougólový výkon z odvety semifinále proti Bayernu Mnichov.

V prodloužení se dlouho hrálo opatrně a zejména Atléticu viditelně docházely síly. Ve 110. minutě ale unikl po levé straně Di María, jeho střelu Courtois vyrazil, k míči se však dostal Bale a poslal Real do vedení. V závěru dokonali obrat Marcelo s Ronaldem, který z penalty přidal 17. gól v soutěži a ještě vylepšil svůj střelecký rekord v jedné sezoně Ligy mistrů.

Real připravil Atléticu první prohru v tomto ročníku soutěže a sám se v ní dočkal prvního úspěchu od roku 2002. Kouč Ancelotti se třetím triumfem vyrovnal trenérskému rekordmanovi Bobu Paisleymu.

Real Madrid - Atlético Madrid 4:1 po prodl. (1:1, 0:1)

Branky: 90.+3 Ramos, 110. Bale, 118. Marcelo, 120. Ronaldo z pen. - 36. Godín. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra (všichni Niz.). ŽK: Ramos, Khedira, Marcelo, Ronaldo, Varane - Raúl García, Miranda, Villa, Koke, Godín, Gabi. Diváci: 60.976.

Real: Casillas - Carvajal, Ramos, Varane, Contreao (59. Marcelo) - Modrič, Khedira (59. Isco), Di María - Bale, Benzema (79. Benzema), Ronaldo. Trenér: Ancelotti.

Atlético: Courtois - Juanfran, Miranda, Godín, Filipe Luís (83. Alderweireld) - Raúl García (66. Sosa), Tiago, Gabi, Koke - Diego Costa (9. López), Villa. Trenér: Simeone.

Zahodil několik šancí, nakonec se Gareth Bale přece jen ve finále Ligy mistrů trefilFoto ČTK

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud