27. května 2014 • 12:41

Real po triumfu v LM vyplácí bonusy: Za Balea i uklízečkám

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhráli jste Ligu mistrů? Tak zaplaťte! Real Madrid musí za Garetha Balea poslat Tottenhamu dalších 5 milionů eur (137 milionů korun) kvůli dohodě zakomponované do smlouvy o přestupu. Informaci zveřejnil španělský deník El Confidencial s tím, že vedení klubu vyplatí celkem na bonusech a klauzulích přes 32 milionů eur (877 milionů korun).



Gareth BaleFoto ČTK/AP
Vítězství v Lize mistrů aktivovalo bonus v přestupní smlouvě Garetha Balea, díky kterému podle El Confidencial vyinkasuje Tottenham Hotspur pět milionů eur. Deník AS však uvádí o tři miliony vyšší částku.

O něco menší sumu musí Real Madrid zaplatit stejnému klubu také za záložníka Luku Modriče, při jehož transferu byla domluvena totožná klauzule.

Další prémie vyinkasují zaměstnanci klubu. Ale pozor – všichni! Odměnit každého v klubu byl nápad předchozích kapitánů Raúla a Fernanda Hierra.

Vedle hráčů a členů realizačního týmu si tedy finančně polepší třeba i členové PR týmu, bezpečnostní personál, údržbáři nebo uklízečky…

Nejvíce ale logicky vyinkasují ti, kteří byli při finálovém utkání s Atlétikem Madrid (4:1) na hřišti. Každému hráči připluje na účet 600 tisíc eur v hrubém, což dělá v přepočtu asi 16,4 milionů korun.

Oproti bonusům ve Španělském poháru (60 tisíc eur) či za případné vítězství ve španělské lize (250 tisíc eur), jde o solidní sumu.

Hráči Realu Madrid přichází na trávník Santiaga Bernabeu během oslav triumfu v Lize mistrů
Hráči Realu Madrid přichází na trávník Santiaga Bernabeu během oslav triumfu v Lize mistrů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud