Jan Podroužek
22. července 2014 • 04:59

Náhradníci do akce! Lavička v Tallinu změní téměř půlku sestavy Sparty

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z ESTONSKA | K odbavení na pražském letišti si to mašíruje celkem úzký kádr. Čtrnáct hráčů. K nim dva gólmani. Chybí čtyři klíčoví hráči a jeden náhradník. Obránce Costa, záložníci Marek Matějovský, Josef Hušbauer, Ladislav Krejčí a útočník Roman Bednář. Sestava Sparty se do odvety druhého předkola Ligy mistrů proti Levadii zatočí. Skoro polovina by měla být jiná oproti ideálu.



Teď rozhodně není důvod panikařit. Náskok 7:0 z prvního zápasu je jako cukrová vata. Sladký, měkoučký. Spartě chybí čtyři hráči kvůli lehčímu zranění a Costa má volno. Při vší úctě, proti Levadii půjde o bezbolestné absence.

„Využijeme toho náskoku a dojde k rotaci v základní sestavě,“ potvrdil trenér letenských Vítězslav Lavička , přičemž velká pozornost spadne na stopera Radoslava Kováče .

Ten se vrací do sparťanského základu po skoro deseti letech. Sparta ho získala už v průběhu jara z Liberce. Jenže třemi zahraničními soutěžemi vyzkoušený mazák do základní sestavy neproklouzl. Přednost měli Mario Holek i Ondřej Švejdík.

Dnes v Tallinnu se to změní na úkor druhého jmenovaného. „S hráči jsem o tom mluvil už na nedělním tréninku, vědí o tom,“ přiznává Lavička, že sestava je dávno hotová. Kováč tak dostane velkou příležitost, jak se procpat do základu. S prozatímní rolí náhradníka se zatím srovnává velice pokorně.

Podle zpráv by se mělo dostat i na brankářskou dvojku Marka Štěcha, což Lavička při přímém dotazu nevyloučil. Kdo dál?

Volno má levý bek Costa, na jeho místě naskočí Matěj Hybš. A zbytek se týká rozebrané zálohy. Matějovského trápí rameno, Krejčí opustil předčasně Superpohár kvůli bolavému stehennímu svalu.

I Hušbauer si stěžuje na svalové problémy a střídající útočník Bednář pořád laboruje s kolenem, které si poranil letos v březnu. Lukáš Mareček, Tomáš Přikryl , Michal Breznaník. To by měli být muži, kteří zastoupí bolavé trio. Nepočítáme-li Bednáře.

„Očekávám dobrý výkon, neznamená, že pokud je sestava kombinovaná, že by náš výkon měl být degradovaný. Vyzkoušeli jsme si výkonnost těchto hráčů v přípravě, nemám důvod o nich pochybovat,“ tvrdí Lavička s tím, že ačkoliv jde o slabšího soupeře, výborný výkon by mohl dosavadním náhradníkům vynést základní sestavu.

PŘEDPOKLÁDANÁ SESTAVA SPARTY: Štěch - Kadeřábek Kováč Holek Hybš - Dočkal , Vácha , Mareček - Přikryl, Lafata , Breznaník.

Protáhnout svaly potřebuje také trenér Vítězslav Lavička
Protáhnout svaly potřebuje také trenér Vítězslav Lavička

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud