28. července 2014 • 18:34

Krejčí určitě NE, Matějovský MOŽNÁ. Spartu trápí před Malmö zranění opor

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty Sparty čeká v úterý další krok na cestě do vytoužené základní skupiny Ligy mistrů. Na Letné nastoupí proti Malmö a úvodní utkání třetího předkola oživí nepříjemné vzpomínky na minulou sezonu, kdy výběr trenéra Vítězslava Lavičky nečekaně nezvládl v předkole Evropské ligy souboj s jiným švédským celkem Häckenem a s ostudou vypadl. Spartě navíc bude jistě chybět zraněný záložník Krejčí a nejistý je i start Marka Matějovského.



Sparťanskou noční můru z Häckenu podle Lavičky Malmö připomíná. „Určitá podobnost tam v některých herních situacích je, ale herní styl je malinko odlišný. Mají disciplínu a silové hráče zejména v defenzivě," řekl Lavička.

"Ale nebereme to tak, že chceme srovnat účty se švédským fotbalem," přidal trenér. "Bereme to jako realitu, že jsme dostali soupeře ze země, se kterou nemáme dobrou zkušenost. Je to pro nás výzva ukázat, že jsme za rok posunuli Spartu dál," uvedl.

Dočkal: Prohru s Hackenem jako strašáka nevnímáme
Video se připravuje ...

Sparta je nicméně ve formě, v úvodu sezony ještě neprohrála; v Superpoháru porazila Plzeň (3:0), ve druhém předkole postoupila přes Levadii Tallinn (7:0, 1:1) a v premiéře české nejvyšší soutěže si poradila s Bohemians 1905 (2:1).

Nejen proto je Sparta proti Malmö favoritem. "Jsme v pozici nasazených, ale Malmö svou kvalitu nesporně má a čeká nás nesmírně náročný dvojzápas. Nicméně pokud chceme postoupit dál, je třeba takovéhoto soupeře zvládnout nehledě na to, jakou má kvalitu," prohlásil Lavička.

Jedinou starost před zápasem Lavičkovi dělá zdravotní stav Marka Matějovského, jehož start je nejistý. Navíc Spartě bude určitě chybět jiný záložník Ladislav Krejčí. "Marek už je celkem v pořádku, ale uvidíme po předzápasovém tréninku," uvedl trenér.

Trenér Sparty Vítězslav Lavička pozorně dohlížel na trénink svých svěřenců
Trenér Sparty Vítězslav Lavička pozorně dohlížel na trénink svých svěřenců

„Je to komplikace pro trenéry, kteří nemají na výběr všechny hráče, ale věřím, že to zvládneme i bez Ládi a Marka, pokud nenastoupí. Chceme to zvládnout i pro ně, protože postup do skupiny je společný cíl nás všech,“ dodal k tomu záložník Bořek Dočkal pro oficiální web Sparty.

Zápas na Letné začne pod vedením tureckého rozhodčího Halise Özkahye v úterý v 19:30. Odveta se ve Švédsku bude hrát příští týden ve středu a vítěz dvojzápasu si zajistí účast v play off o místo v základní skupině Ligy mistrů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud