29. července 2014 • 11:53

Kdo jde proti Spartě? Hvězda, která se vrátila i důrazný buldok

Autor: kub, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 19:30 | Po hladkém rozjezdu čeká Spartu o poznání větší fuška. Švédské Malmö, letenský soupeř ve 3. předkole Ligy mistrů, není vyjukanou partou žádných nazdárků. Vedoucí tým švédské ligy disponuje především velmi silnou ofenzivou. Kde jsou největší přednosti severského mužstva? Hvězdy týmu rozebírá asistent sparťanského trenéra Zdeněk Svoboda.



MARKUS ROSENBERG

31 let, útočník
Tržní cena: 20 550 000 korun

Kapitán a jednoznačně největší hvězda Malmö, jeho životopis mluví za vše. Během své pestré kariéry skóroval za Ajax Amsterdam, Brémy, Santander a West Bromwich Albion, má na kontě 33 startů za švédskou reprezentaci, triumf v Německém a Nizozemském poháru. Útočník s přezdívkou Herynek se letos v únoru vrátil do mateřského klubu, kde podepsal tříletou smlouvu. Vybavení svého bytu v Birminghamu odkázal charitě.

ZDENĚK SVOBODA: „Výrazně gólový fotbalista, hodně silný i zády k brance. Výborný v soubojích jeden na jednoho, klasický hráč do zakončení.“

MAGNUS ERIKSSON

(24 let) útočník
Tržní cena: 27 400 000 korun

Produkt akademie AIK Stockholm na sebe poprvé výrazně upozornil v Atvidabergu, kterému v roce 2011 vystřílel postup do první ligy. Góly hromadil i nadále, a tak si vysloužil přestup do belgického Gentu. Nebyl to šťastný krok, v týmu se během roku vyměnili čtyři trenéři a Magnus Eriksson odehrál pouhé čtyři zápasy. V Malmö však znovu ožil, kandidoval na nejlepšího útočníka i nejužitečnějšího hráče Allsvenskan.

ZDENĚK SVOBODA: „Zajímavý levák, silný v součinnosti s dalšími spoluhráči při nábězích i v kombinaci. Charakteristický dobrým výběrem místa.“

Dočkal před Malmö: Prohru s Häckenem jako strašáka nevnímáme
Video se připravuje ...

Jak přelstít Spartu? Kouč Malmö konzultuje s kolegou z Häckenu
Video se připravuje ...

ISAAC THELIN

(21 let) útočník
Tržní cena: 8 220 000 korun

Byť má kořeny v Africe, rozhodl se tento urostlý chasník (189 cm/83 kg) reprezentovat Švédsko. Začínal v Karlslunds IF, pak pokračoval v Nörrkopingu.
Do Malmö přišel letos v červenci těsně před uzávěrkou soupisek pro 2. předkolo Ligy mistrů, ale velice rychle se stal důležitým článkem základní sestavy. Zajímavost? Různé prameny uvádějí různá data jeho narození. Správně je 15. září 1992.

ZDENĚK SVOBODA: „Důrazný, vysoký hráč, který je na své fyzické proporce poměrně hodně pohyblivý. Má buldočí povahu, je hodně průbojný a velmi nebezpečný.“

Hráči pražské Sparty trénovali 28. července v Praze před zítřejším utkáním 3. předkola Ligy mistrů s Malmö FF
Hráči pražské Sparty trénovali 28. července v Praze před zítřejším utkáním 3. předkola Ligy mistrů s Malmö FF

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud