29. července 2014 • 21:38

Senzační LAFATA! Hattrickem vystřílel Spartě výhru nad Malmö

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty ve druhé půli otočili úvodní zápas 3. předkola Ligy mistrů s Malmö a do odvety si povezou výhru 4:2. Český šampion sice dvakrát prohrával po trefách Forsberga a Thelina, ale kapitán David Lafata dokázal vždy odpovědět. Vítěznou trefu obstaral Radoslav Kováč, navíc Lafata ještě završil hattrick. Spartě tak stačí za týden v odvetě ve Švédsku i prohra o gól.



MATCH OVERVIEW LEGACY
29. 7. • 19:30
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
4:2
ONLINE
29. července
19:30
Malmö FF
Malmö FF
Góly

Domácí: 22. Lafata, 51. Lafata, 53. Kováč, 70. Lafata

Hosté: 17. Forsberg, 27. Thelin

Sestavy

Domácí: Bičík – Kadeřábek, Kováč, Holek, Costa – Hušbauer, Vácha, Matějovský (84. Vacek) – Dočkal, Přikryl (71. Breznaník) – Lafata (87. Bednář)

Hosté: Olsen – Concha (53. Nazari), Hammar, Helander, Ricardinho – Tinnerholm, Halsti (85. Kroon), Adu, Forsberg – Thelin (75. Mehmeti), Rosenberg

Karty

Domácí: Hušbauer

Hosté: Forsberg

Rozhodčí

Özkahya – Satman, Kan (vš. Turecko)

Stadion

Generali Arena

Návštěva

12 833 diváků

Sparta nasadila Matějovského, který do poslední chvíle laboroval se zraněním, v obraně také místo Švejdíka nastoupil Kováč . S výjimkou Krejčího , jenž má svalové problémy, tak v domácí sestavě nechyběla žádná z opor.

Přesto domácí začali zakřiknutě a v 17. minutě prohrávali, když Forsbergovu střelu z hranice velkého vápna tečoval Kováč za bezmocného Bičíka . Sparta vyrovnala takřka vzápětí. Nejprve Přikryl sám proti Olsenovi neuspěl, chvíli na to ale našel Dočkal přesným centrem Lafatu , a i když si brankář Malmö na míč sáhnul, letenský kapitán si připsal šestý zásah v soutěži.

Radost z vyrovnávací branky měl letenský kanonýr neskutečnou. Radost z vyrovnávací branky měl letenský kanonýr neskutečnou.Foto Pavel Mazáč (Sport)

Gól Spartu sice probudil, ale opět udeřili hosté. Po kombinaci s Rosenbergem našel Tinnerholm zpětnou přihrávkou Kiese Thelina, který s přehledem poslal švédský celek do vedení. Sparta mohla ještě do přestávky vyrovnat, ale Kadeřábkovu hlavičku vykopl z brankové čáry Ricardinho.

Po přestávce Sparta výrazně přidala a během dvou minut otočila skóre. Nejprve v 51. minutě vyrovnal Lafata a krátce na to poslal po závaru po Přikrylově střele dorážkou do vedení Kováč.

Od té chvíle byl na hřišti jen jeden tým a v 70. minutě završil hattrick Lafata hlavou po centru Hušbauera . Navázal tak na své pětibrankové představení ze zápasu s Levadií Tallinn a navíc definitivně zaplašil vzpomínky na loňské fiasko v předkole Evropské ligy, ve kterém Sparta nečekaně vypadla s jiným švédským celkem Häckenem.

Zejména díky němu tak Sparta do odvety ve Švédsku příští týden odcestuje s nadějným dvoubrankovým náskokem. V Malmö bude kromě postupu o účast v play off o místo v základní skupině také ve hře prémie 2,1 milionu eur. Vítěz navíc bude mít jistotu minimálně základní skupinu Evropské ligy, zatímco poražený zamíří do jejího 4. předkola.

Sparťanský stoper Kováč byl po prvním poločase na kapačky
Video se připravuje ...

Střelec David Lafata hattrickem vystřílel Spartě vítězství
Video se připravuje ...

Úvodní zápas 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Sparta Praha - Malmö 4:2 (1:2)

Branky: 22., 51. a 70. Lafata, 53. Kováč - 17. Forsberg, 27. Kiese Thelin. Rozhodčí: Özkahya - Satman, Kan (všichni Tur.). ŽK: Hušbauer - Forsberg (Malmö). Diváci: 12.833.

Sestavy:
Sparta: Bičík - Kadeřábek, Kováč, Holek , Costa - Matějovský (84. Vacek), Vácha , Hušbauer - Dočkal, Přikryl (71. Breznaník) - Lafata (87. Bednář ). Trenér: Lavička .

Malmö: Olsen - Concha (53. Nazari), Hammar, Helander, Ricardinho - Tinnerholm, E. Adu, Halsti (85. Kroon), Forsberg - Kiese Thelin (75. Mehmeti), Rosenberg. Trenér: Hareide.

ONLINE: Sparta - Malmö >>>

Radoslav Kováč v souboji s Thelinem.
Radoslav Kováč v souboji s Thelinem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud