29. července 2014 • 21:32

Sparta v nouzi vsadila na Kováče: Smolnou teč odčinil gólem!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sestavě Sparty vůbec neměl být. Trenér Vítězslav Lavička pro něj připravil místo na lavičce náhradníků. Jenže hodinu před výkopem musel ze zápasu odstoupit Ondřej Švejdík a Radoslav Kováč vyběhl na plac. První půle zápasu 3. předkola Ligy mistrů s Malmö mu nevyšla, ke vší smůle tečoval gólovou střelu. Po přestávce ale výrazně přispěl k dokonalému obratu a výhře 4:2!



MATCH OVERVIEW LEGACY
29. 7. • 19:30
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
4:2
ONLINE
29. července
19:30
Malmö FF
Malmö FF
Góly

Domácí: 22. Lafata, 51. Lafata, 53. Kováč, 70. Lafata

Hosté: 17. Forsberg, 27. Thelin

Sestavy

Domácí: Bičík – Kadeřábek, Kováč, Holek, Costa – Hušbauer, Vácha, Matějovský (84. Vacek) – Dočkal, Přikryl (71. Breznaník) – Lafata (87. Bednář)

Hosté: Olsen – Concha (53. Nazari), Hammar, Helander, Ricardinho – Tinnerholm, Halsti (85. Kroon), Adu, Forsberg – Thelin (75. Mehmeti), Rosenberg

Karty

Domácí: Hušbauer

Hosté: Forsberg

Rozhodčí

Özkahya – Satman, Kan (vš. Turecko)

Stadion

Generali Arena

Návštěva

12 833 diváků

Švejdík se rozhodl nenastoupit do zápasu ještě před samotnou rozcvičkou. „Trápí ho zdravotní komplikace,“ vysvětloval mluvčí Sparty Ondřej Kasík. Zkušený obránce měl potíže s krvácení z nosu, které se nechtělo zastavit. Trvalo přes hodinu…
A tak se trenér Vítězslav Lavička musel během chvilky rozhodnout, koho pošle na hřiště: Kováče, nebo Jakuba Brabce? Vsadil na zkušenost.

Kováč od první minuty dirigoval obranu a napomínal spoluhráče, pokud se nepohybovali ve správném prostoru. Dvakrát úspěšně odvrátil míč a v jednom případě málem založil útočnou akci. Jenže pak nastala sedmnáctá minuta a na Kováče dolehla smůla. Ve snaze zablokovat Forsbergovu střelu ji pouze tečoval a míč zamířil k tyči Bičíkovy branky. Sparta prohrávala.

Sparťanský stoper Kováč byl po prvním poločase na kapačky
Video se připravuje ...

Kováč ještě dlouho zůstával ležet na zemi. Přeci jen po návratu na Letnou se chtěl ukázat domácímu publiku a hlavně nabídnutou šanci využít. Nezbývalo mu ovšem nic jiného, než zatnou zuby a pokusit se o zvrat. V prvním poločase ještě nepřišel. Po Lafatově vyrovnání fotbalisté Malmö rozebrali sparťanskou obranu jako nábytek z IKEA a ovládli první dějství.

O poločasové přestávce ale nastal zlom. Sparťané vlétli na hřiště jako uragán a nastříleli tři góly. Jeden z nich vsítil Kováč, po závaru před švédskou brankou dorazil míč do sítě. A když David Lafata završil hattrick, fanouškům se jistě ulevilo.
Výsledek 4:2 je do odvetného utkání daleko hratelnější než ten, který ukazovala světelná tabule o poločase (1:2).

Střelec David Lafata hattrickem vystřílel Spartě vítězství
Video se připravuje ...

Smutní Tomáš Přikryl a David Lafata.
Smutní Tomáš Přikryl a David Lafata.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud