30. července 2014 • 13:11

Ve Švédsku se diví, co umí kanonýr Lafata: Je na úplně jiné úrovni!

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

12 střel na branku, 8 gólů. V čele ofenzivních statistik zápasů v předkolech Ligy mistrů se drží kapitán Sparty David Lafata. Jeho střelecká superforma a hattrick při vítězství nad Malmö (4:2) vzbudila oprávněnou pozornost nejen v zemi poraženého týmu.



Jestliže pět gólů v domácím zápase s Levadií Tallin na sebe výrazně upozornil poprvé, třemi trefami do sítě Malmö Lafata zcela utekl všem střelcům, kteří se do kvalifikace prestižní soutěže zatím zapojili. „Co dělá Lafata už na této úrovni?“ diví se v komentáři listu Aftonbladed, že je možné už nyní narazit na tak produktivního kanonýra.

Právě Lafata byl hlavní osobností, která řídila po poločase obrat na hřišti. O přestávce totiž Malmö ještě překvapivě vedlo 2:1. „45 minut to byl sen. Dalších 45 minut noční můra. Z 95 procent šance na postup přišel pád na 30 procent,“ shrnuje Aftonbladed, jak radikálně se změnily vyhlídky Malmö na úspěch proti Spartě.

Nejlepší střelci předkol Ligy mistrů 2014/15
1. DAVID LAFATA (Sparta)
8 gólů
2. Levi Hanseen (Havnar Bóltfelag, Faer. ostrovy)
Danko Lazovič (Partizan Bělehrad)
Miroslav Radovič (Legia Varšava)
3 góly

Také hodnocení deníku Sydsvenskan nemohlo pominout, jak velkolepý výkon Lafata na Letné předvedl. „David Lafata je prostě mimořádný hráč a Sparta zase ofenzivní tým – prostě na úplně jiné úrovni, než nabízí švédský fotbal,“ tvrdí komentátor listu.

A srovnává současný kolaps švédského mistra s tím, který se mu přihodil před třemi lety na půdě Dinama Záhřeb. I tam v závěrečném předkole Ligy mistrů držel o poločase remízu 1:1, nakonec však Malmö prohrálo 1:4.

Lafatův mimořádný výkon však zaznamenali i jinde než ve Švédsku. „Lafata inspiroval Spartu,“ informoval po zýápase na své stránce prestižní fotbalový magazín Four Four Two. Španělský twitterový účet La Liga en núme10s zase připomněl, že během dvou týdnů se stal Lafata teprve prvním sparťanem se dvěma hattricky v evropských pohárech.

Střelec David Lafata hattrickem vystřílel Spartě vítězství
Video se připravuje ...

 

Kováč se postaral o třetí a vítězný gól pražské Sparty
Kováč se postaral o třetí a vítězný gól pražské Sparty

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud